Örebros Kennedy Igboananike jublar efter sitt segermål mot Kalmar.

Hete Kennedy spräckte Kalmars svit

Han gjorde mål för tredje matchen i rad när Örebro besegrade Kalmar med 1-0. Och anfallaren Kennedy Igboananike bröt då smålänningarnas långa poängsvit i allsvenskan.

|

Målet innebar också att Kalmars långa svit stannade på sex raka matcher utan förlust. Örebro tog däremot andra raka segern och närkingarna avancerade från tionde till sjunde plats och passerade Sirius, Hammarby och Göteborg i tabellen.

- Det känns ju bra. Men vi vill inte ligga där heller, vi vill ännu högre upp, säger Igboananike bestämt.

Hetaste chansen i början av matchen kom efter sju minuter då ÖSK:s skyttekung Nahir Besara träffade stolpen – efter att ha tryckt iväg ett långskott utanför straffområdet. Kalmars bästa möjlighet kom efter 25 minuter då Stefan Larsson stormade fram i straffområdet efter en fin djupledsboll av Romario, mittfältarens avslut gick dock strax utanför ÖSK-målvakten Oscar Janssons ena stolpe.

Returmål

Men strax före pausvilan gjorde alltså ÖSK-anfallaren Kennedy Igboananike matchens enda mål. Nahir Besara slog en lurig frispark som Filip Rogic nickskarvade mot mål - Kalmarmålvakten Lucas Hägg Johanson räddade - men på returen var Kennedy Igboananike framme och tryckte in bollen i öppet mål.

- När Filip (Rogic) nickar räddar målvakten, sen vet jag inte vad som hände men plötsligt ser jag bollen framför mig och då vänder jag och skjuter in den, säger Kennedy.

Kalmar jagade sedan en kvittering i andra halvlek – men gästerna skapade få riktigt heta målchanser och lyckades aldrig överlista Örebros målvakt Oscar Jansson.

Igboananike var inför säsongen Örebros stora nyförvärv och tänkta skyttekung. Och efter en tids måltorka gjorde alltså ÖSK-anfallen på söndagskvällen mål för tredje matchen i rad och är nu uppe i åtta fullträffar totalt den här säsongen.