Karlsson matchvinnare för Vegas

William Karlsson såg till att hans Vegas tog över taktpinnen i NHL-kvartsfinalen mot San Jose. I Tampa stod Victor Hedman för en assist när hans Lightning kvitterade i mötet med Boston.

ANNONS
|

William Karlsson har haft en finfin första säsong med Vegas, det färskaste av alla NHL-lag. De gyllene riddarna från spel- och nöjesmetropolen har tagit ligan med storm och vann otippat sin division. I första slutspelsrundan avfärdade sedan debutanterna Los Angeles i fyra raka matcher. I kvartsfinalen mot San Jose har det varit tuffare. 1–1 i matcher inför nattens möte, där William Karlsson återigen blev matchvinnare för Vegas.

Efter 3–3 vid ordinarie slutsignal krävdes förlängning, där båda lagen bytte rejäla chanser med varandra. Flera gånger sjöng det i målramen men Vegas Marc-Andre Fleury och San Joses Martin Jones vägrade släppa pucken förbi sig.

ANNONS

Men när William Karlsson tog fart från egen zon, drev in i skottläge och slängde upp pucken mot krysset kunde inte Jones parera längre. 4–3 till Vegas som därmed leder kvartsfinalserien med 2–1.

- Det var en skön vinst, speciellt efter att de kom tillbaka och kvitterade. Vi visade bra karaktär genom att bara fortsätta köra på och till slut kom chansen att avgöra, säger Karlsson till Aftonbladet.

- Vi visade grym attityd i kväll, vi gav oss inte när de kvitterade och det är en styrka, vi gav någon chansen att bli övertidshjälte i stället, säger Karlsson.

Kvitterat för Tampa

Tampa Bay – med Victor Hedman och Anton Strålman – har med en 4–2-seger kvitterat mot Boston i kvartsfinalserien i Stanley Cup.

Yanni Gourde, Tyler Johnson, Ondrej Palat och Brayden Point gjorde var sitt mål hemma i Amalie Arena i Florida. Victor Hedman svarade för en assist.

ANNONS

I första kvartsfinalsmatchen kördes laget över med 2–6.

- Jag tycker i ärlighetens namn inte att vi gav dem så sjukt mycket i förra matchen heller, de hade väl 23 skott eller något sådant men var ruskigt effektiva, säger Anton Strålman till Aftonbladet.

"Mer synkat"

- Men visst, vi var lite tajtare och spelade mer synkroniserat i dag, hela laget. Och framförallt var vi bättre offensivt.

Tampa Bays målvakt Andrej Vasilevskij stoppade 18 skott, medan Bostons keeper Tuukka Rask hade det svettigare och stoppade 27 skott.

Det står nu 1–1 i matchserien. Kvartsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

TT

Fakta: NHL-slutspelet

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

Nashville–Winnipeg 1–1 i matcher (nästa match spelas natten mot onsdag)

Washington–Pittsburgh 1–1 (nästa match natten mot onsdag)

Vegas–San Jose 2–1 i matcher (nästa match spelas natten mot torsdag)

Tampa Bay–Boston 1–1 (nästa match spelas natten mot torsdag)

ANNONS