Karlssons två mål räckte inte för Vegas

Trots två mål av William Karlsson förlorade Vegas den andra kvartsfinalen i Stanley Cup. San Jose utjämnade därmed till 1–1 i matcher.

|

Först fem minuter in i den andra förlängningsperioden kunde Logan Couture fastställa slutresultatet 4–3 till San Jose.

Vegas krossade San Jose i den första matchen med hela 7–0.

Det var intensivt, målrikt och känslofyllt på isen när Boston tog hem det första kvartsfinalsmötet mot Tampa Bay i Stanley Cup.

Mest känslofylld av dem alla? Det var nog Bostonmålvakten Tuukka Rask efter Tampa Bays reducering till 2–3 i den andra perioden.

Den finländske målvakten spårade ur, i dubbel bemärkelse, i samband med Michail Sergatjevs mål. Detta då Rask i situationen innan blivit av med sin ena skridskoskena, och därmed inte kunde förflytta sig när ryssen hittade rätt. Målet godkändes dock – och en rosenrasande Rask svarade med att slänga sin tappade skridskoskena all världens väg.

I slutändan skulle dock han och Boston få fira. Brad Marchand sköt in 4–2 i inledningen av slutakten. Och direkt efter ett powerbreak ökade Patrice Bergeron på till 5–2, med sitt andra mål för dagen, följt av Jake DeBrusks 6–2 i öppen kasse.

Viktor Hedman i Tampa Bay noterades för en assist på Tampas första mål.

Fakta: NHL-slutspelet

Kvartsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

Washington–Pittsburgh 0–1 (nästa match på söndagen)

Nashville–Winnipeg 0–1 i matcher (nästa match spelas natten mot måndag)

Vegas–San Jose 1–1 i matcher (nästa match natten till tisdag)

Tampa Bay–Boston 0–1 (nästa match spelas natten mot tisdag)