Adrian Kempe gratuleras av Los Angeles Kings målvakt Jonathan Quick efter att ha gjort tre mål mot Montreal.

Kempe gjorde hattrick: Känns enormt

Adrian Kempe hade gjort två NHL-mål i karriären. Den 21-årige Los Angeles-forwarden spädde på med tre till – på en period – när hans Los Angeles besegrade Montreal med 5–1.

|

Adrian Kempe gjorde två mål på 25 matcher under förra säsongen – hans första i NHL-ishockeyn – och hade inte hittat rätt i början av den här inför Los Angeles Kings hemmamöte med Montreal.

Två perioder in i matchen var han fortfarande mållös – men i den tredje satte han fart. Kempe slog in 2–1, 4–1 och 5–1 – tre mål på mindre än elva minuters effektiv speltid. Dessutom hann han med en assist till Michael Cammalleris 3–1-mål.

- Jag är väldigt glad, men det viktigaste är att laget vann. Den tredje perioden visade vilket lag som var bäst, säger 21-åringen enligt nyhetsbyrån AP.

Kempe utsågs, förstås, till en av matchens tre stjärnor av nhl.com.

- Vi gillar hans teknik och fart. Han ser ut som en kille som borde kunna göra mål. Att se honom göra succé på den här nivån är fantastiskt, säger tränaren John Stevens enligt AP.

"Otroligt skicklig"

Torontos William Nylander avgjorde mötet med Detroit när han satte 6–3 – matchens sista mål – i öppen kasse, hans andra fullträff på sju matcher. Han var också inblandad i 2–0-målet i inledningen av den första perioden, och är uppe i sju poäng i höst.

- Nylander är otroligt skicklig på att kontrollera och skydda pucken. Han har dessutom bra fart och ser isen extremt bra, det är ett nöje att se honom spela, säger den tidigare NHL-tränaren Doug MacLean, enligt Expressen.

För Detroit höll sig både Henrik Zetterberg och Jonathan Ericsson framme – Ericsson med sitt första mål i höst – men det hjälpte alltså inte för bortalaget. Förlusten är Detroits andra raka, medan Toronto inlett med att vinna sex av de sju första matcherna.

Torontos Patrick Marleau gjorde sin 1500:e match i NHL och är den 18:e spelaren genom tiderna att nå den drömgränsen.

Steen tillbaka

Matchen mellan St Louis och Chicago slutade 5–2.

Alexander Steen, som skadade handen under höstens första träningsmatch, är tillbaka och gjorde säsongsdebut. Han spelade drygt 18 minuter.

Lagkamraten och backen Carl Gunnarsson gjorde samtidigt sin 500:e NHL-match.