Arsenals Alexandre Lacazette jublar efter sitt mål mot Valencia i Europa League-semifinalen.
Arsenals Alexandre Lacazette jublar efter sitt mål mot Valencia i Europa League-semifinalen.

Lång engelsk resa till Baku

Fyra engelska lag ska spela finaler i de europeiska cuperna de närmaste veckorna. En bedrift som ingen annan nation lyckats med tidigare, och en bedrift som inte borde vara möjlig för engelska lag.

ANNONS
|

Maurizio Sarri var strålande glad efter semifinalsegern över Frankfurt, men inte helt nöjd med alla matcher laget fått spela på vägen till Europa League-finalen.

- För att ta oss till ligacupfinalen var vi tvungna att slå ut Liverpool, att slå ut Tottenham – de två finalisterna i Champions League – och sedan möta det i mitt tycke bästa laget i Europa, Manchester City. Då förstår man hur hög nivån är, säger Sarri enligt Guardian.

ANNONS

Till Sky Italia säger Sarri att han tycker att det är dags för det engelska förbundet att skrota en av landets två cuper, FA-cupen och Ligacupen.

- Jag vidhåller att om man tog bort en av dem skulle engelska lag vara ännu bättre i Europa. Spelarna är för trötta när vi når slutspurten, säger han efter Chelseas 61:a tävlingsmatch för säsongen.

Vill inte se straffarna

Den vidskeplige Sarri såg själv inget av den dramatiska straffläggningen som avgjorde semifinalen mot Frankfurt. Han gick inte ens in på planen för att peppa sina spelare.

- Jag vill inte gå in på planen. Men jag behövde heller inte prata med spelarna. Jag pratade med (assisterande tränaren Gianfranco) Zola, så de visste vad de skulle göra. Och straffarna... jag ville inte lida under tiden så jag vet inte om Kepa (målvakten Arrizabalaga) gjorde snygga räddningar eller inte.

ANNONS

För Arsenal betyder finalen inte bara en pokal, en seger i Baku skulle också säkra en Champions League-plats till nästa säsong.

- Vi vill spela i Champions League och vill vinna den här pokalen. Vi har spelat dåligt i ligan den senaste månaden, så vi måste lyfta oss nu, säger Alexandre Lacazette, målskytt i torsdagens 4–2-seger över Valencia, enligt Reuters.

Få engelska biljetter

Frågan är hur många supportrar laget får med sig till Azerbajdzjans huvudstad. Det är inte bara en lång resa, det är även osäkert hur många engelsmän som får tag på biljetter till matchen.

Arsenal och Chelsea ska enligt planerna bara få 6000 biljetter vardera till finalen, det trots att finalarenan i Baku tar 68700 åskådare. Redan under torsdagen skickade Arsenal ut ett pressmeddelande om att de för samtal med Uefa för att få loss fler biljetter till det heta Londonderbyt.

"Det är oundvikligt att tusentals supportrar som stött klubben i många år och har varit en del av vårt Europaäventyr den här säsongen och som inte kommer att kunna gå på den här matchen kommer att bli besvikna", skriver klubben.

ANNONS
TT

ANNONS