Tobias Karlsson avslutar karriären. Arkivbild.
Tobias Karlsson avslutar karriären. Arkivbild.

Landslagsikonen avslutar karriären

Han ledde Sverige som lagkapten under sex år, och var bland annat med och tog OS-silver 2012. Men efter den här säsongen väljer handbollsspelaren Tobias Karlsson att avsluta karriären.

ANNONS
|

Försvarsspecialisten har de senaste åren tackat nej till landslagsspel men har fortsatt i sitt klubblag SG Flensburg-Handewitt. I ett långt pressmeddelande på klubbens webbplats hyllas 37-åringen för sina många år i klubben, som han kom till 2009.

I inlägget kallas Karlsson bland annat för "klubbens hjärta" och beskrivs som en förebil, inte bara för sina lagkamrater utan även utanför handbollsplanen.

"Det har varit ett mycket svårt beslut för mig och familjen, men jag känner att tiden är kommen och att jag är klar nu. Jag spelade inte bara i tio år med SG, jag levde också tillsammans med laget och det gör det här beslutet ännu svårare. Delvis känns det som att skilja sig från sig familj", säger Karlsson.

ANNONS

Tobias Karlsson gjorde 180 landskamper för Sverige och gjorde extra avtryck när han började bära regnbågsfärgad kaptensbindel.

När han i sommar efter säsongen flyttar hem till Sverige är planen att engagera sig i HIF Karlskrona, skriver moderklubben i ett pressmeddelande.

TT
ANNONS