New York Rangers Henrik Lundqvist (30) byttes ut i första perioden.
New York Rangers Henrik Lundqvist (30) byttes ut i första perioden.

Lundqvist utbytt: Gäller att skaka av sig

Sex skott, tre mål. Efter bara 17 minuter byttes Henrik Lundqvist ut när New York Rangers förlorade mot Florida med 4–5.

ANNONS
|

För 13:e matchen i följd startade Lundqvist NHL-matchen för Rangers. Men det blev bara 16 minuter och 47 sekunder på isen eftersom han släppte in tre av sex puckar på mål.

- Det gäller att skaka av sig det här fort, säger Henrik Lundqvist till SVT Sport.

- Tre puckar som man gissar på egentligen. Det var folk framför mig på alla tre målen så jag gissar helt enkelt var pucken ska gå. Lite otur med styrningar, säger Lundqvist.

ANNONS

- Det är inte jag som bestämmer att jag ska gå ut, men det gäller att skaka av sig det här fort. Jag spenderade tiden på bänken med att analysera vad som gick snett och vad jag kunde gjort bättre.

Zibanejad skadad

Ondrej Pavelec tog över och Rangers lyckades hämta in underläget och kvittera till 4–4 i den tredje perioden. Men Floridas Denis Malgin avgjorde matchen med drygt en minut kvar.

Rangers center Mika Zibanejad spelade inte matchen på grund av en skada i övre delen av kroppen, enligt NHL:s sajt.

- Mika kom hit och gjorde ett försök på uppvärmningen, men han kunde inte spela. Jag kommer att veta mer i morgon, säger tränaren Alain Vigneault.

Roligare blev det för Filip Forsberg i Nashville. Han gjorde säsongens 12:e mål efter bara några minuter i matchen mot Chicago, på sin efternamnsnamne Anton Forsberg, med assist av Viktor Arvidsson.

ANNONS

Nashville vann till slut med 3–2.

Inga poäng för Sedin

Även Adrian Kempe gjorde mål, hans åttonde mål i höst, när hans Los Angeles besegrade Detroit borta med 4–1. Oscar Fantenberg gav den målgivande passningen.

Även LA Kings svenske back Christian Folin gjorde en assist i matchen.

Det blev dock inga nya poäng för Daniel Sedin, som är nära milstolpen 1000 poäng totalt i NHL. I stället blev det förlust för hans Vancouver mot New York Islanders med 2–5.

TT
ANNONS