Västerås Simon Folkesson. Arkivbild.

Mäktig vändning av Västerås

|

Den blytunga 0–7-förlusten i seriefinalen mot Villa Lidköping senast såg ut att få en dyster uppföljning för Västerås.

Men efter en tuff start hemma mot Vetlanda och underläge 0–3 efter knappt 40 minuters spel ryckte tabelltvåan i bandyns elitserie upp sig.

I andra halvleken hade bortalaget ledningen med 4–2 efter 57 spelade minuter innan det blev tre raka Västeråsmål. Simon Folkesson satte punkt för vändningen när han satte 5–4 i slutminuterna.

Sandviken bröt Edsbyns svit på åtta raka segrar när laget vann med 4–1. Därmed passerade man konkurrenten i tabellen och klev upp som ny trea.

För Bollnästränaren och svenska förbundskaptenen Svenne Olsson blev det oavgjort, 3–3, borta mot hans gamla klubb Broberg/Söderhamn.