Noll mål, men tio varningar och en utvisning. Så blev det när Elfsborg tog emot Häcken.
Noll mål, men tio varningar och en utvisning. Så blev det när Elfsborg tog emot Häcken.

Mållöst och grinigt när Elfsborg mötte Häcken

Elfsborgs möte med Häcken i allsvenskans sista våromgång blev en match att glömma. Det blev inga mål, men mycket gruff och tio varningar. Gustav Henriksson i Elfsborg blev utvisad före paus, men Häcken kunde inte utnyttja överläget.

ANNONS
|

Förra året vann Häcken stort i båda seriematcherna mot Elfsborg. Det blev 5–0 på Hisingen och 3–0 på bortaplan. Elfsborg är bättre nu, medan Häcken inte nådde sin toppnivå i Borås.

Göteborgslaget vann cupfinalen mot Eskilstuna så sent som i torsdags, och hade nu fem nya spelare i startelvan. Bland dem som utgått märktes Erik Friberg och Ahmed Yasin, som båda var avstängda, samt småskadade duon Alexander Faltsetas och Paulinho (började på bänken).

- Hade vi vunnit i dag hade jag sagt att vi var Sveriges bästa lag under våren, säger Häckens tränare Andreas Alm, och tänker på prestationer i både allsvenskan och svenska cupen.

ANNONS

- Men nu tycker jag inte det, tillägger Alm.

Stängning

Hans Häcken fick ändå chansen. Elfsborgbacken Gustav Henriksson fick sin andra varning redan i 37:e minuten, för en stängning mot Häckens Alexander Jeremejeff utan chans att själv nå bollen.

Med en man mer tog Häcken stundtals kommando över spelet. Samtidigt var stämningen på planen irriterad. Totalt fick Elfsborg sex varningar, inklusive de två till Henriksson, medan Häcken drabbades av fyra.

Något mål kom däremot inte, trots Häckens tidvisa spelövertag och hemmalagets kontringar.

- Elfsborg gör det jättebra, tycker Andreas Alm, och tillägger att Häcken inte tränat på att spela elva mot tio.

- Det kanske man ska göra. I dag har vi tränat, funderar Alm efter matchen.

ANNONS

Obesegrat hemma

Elfsborgs tränare, Jimmy Thelin, hade lite fler skäl att glädjas. Trots numerärt underläge är Boråslaget fortfarande obesegrat på hemmaplan i årets allsvenska.

- Vi prioriterar rätt vilka som skulle ha bollen i Häcken, säger Thelin.

Han konstaterar att Elfsborg höjt sin nivå i år, jämfört med den darriga säsongen i fjol. Men siktet är ställt ännu högre i tabellen.

- Vi behöver bli lite bättre i vårt spel, lite jämnare i matcherna, tycker Jimmy Thelin.

TT

ANNONS