IFK Göteborgs Giorgij Charaisjvili deppar efter en missad chans under 0–0-matchen mot Hammarby.

Mållöst toppmöte: "3–3 närmare än 0–0"

Bollen tog både i ribban och i stolpen. Men den här gången fick IFK Göteborg och Hammarby – allsvenskans målfarligaste lag hittills – nöja sig utan mål.

|

IFK Göteborg och Hammarby står kvar på sina 18 allsvenska mål var efter toppmötet på Gamla Ullevi, trots ribbträffar, stolpträffar och "nästan-lägen".

Det gör att IFK Göteborg nu har sju raka matcher utan förlust. Men också två mållösa matcher i rad, efter 0–0 även mot Malmö FF i torsdags.

- Det är surt. Jag tycker ju att vi skapar målchanser. Något friläge, ribbskott, en klack. Det är mycket som är väldigt, väldigt nära, säger August Erlingmark.

- Om man jämför med Malmömatchen så skapade vi ju målchanser nu. Och Hammarby också. Det var en rolig match.

"Lite ologiskt"

Hur nära det var att sluta annorlunda? Väldigt, väldigt nära.

Bland annat hade IFK Göteborg två ribbträffar i den första halvleken, medan Hammarbyanfallaren Vidar Örn Kjartansson prickade stolpen med drygt tio minuter kvar av matchen.

Av Göteborgs båda ramträffar var Robin Söder först ut, på en retur redan i den sjunde minuten. Närmast ett mål var dock ändå Giorgijj Charaisjvili, som prickade ribban med ett mäktigt distansskott drygt en kvart senare.

Men närmare än så kom lagen inte att bättra på sina målsnitt ytterligare, trots en böljande och chansrik match.

- Jag tycker att målchansmässigt är det lite ologiskt att den slutar 0–0. Den ska inte sluta 4–4 heller, men inte 0–0, säger IFK Göteborgstränaren Poya Asbaghi något fundersamt.

Han får medhåll av kollegan i Hammarby, Stefan Billborn.

- Det blev 0–0, men det kunde ju ha slutat hur som helst.

Sågar gräset

Den snabba, fysiska matchen krävde sina offer. På tilläggstid i den första halvleken fick både Hammarbybacken David Fällman och Göteborgsmittfältaren Alhassan Yusuf varsin smäll som gjorde att de tvingades till byte redan i halvtid.

De första rapporterna om skadorna är dock försiktigt positiva, enligt lagens respektive tränare.

Däremot kommer Hammarby i nästa match att få klara sig utan Nikola Djurdjic, som drog på sig sitt andra gula kort på tilläggstid och blev utvisad.

Hammarbystjärnan bjöd efteråt på en totalsågning av hybridgräset på Gamla Ullevi.

- Division 2-standard, säger Djurdjic inledningsvis och blir upprörd när han upptäcker att gräsklipparna är i gång direkt efter matchen.

- Jag fattar inte att de väntade till efteråt med att klippa gräset. Det såg ut som något du kan ta ut dina får på.