Nashville klart för Stanley Cup-slutspelet

Filip Forsberg gjorde två mål när hans Nashville besegrade Colorado med 4–2 i NHL-ishockeyn. Laget är med segern det första att säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

|

Forsbergs andra mål, i slutskedet av tredje perioden, kom i öppen kasse med assist av Viktor Arvidsson. Han är nu uppe i 20 mål för säsongen.

Även Colton Sissons gjorde två mål i matchen.

- Det känns bra. Och att vara först, det är ganska speciellt, säger Sissons om slutspelsplatsen till NHL:s sajt.

För Colorado gjorde Gabriel Landeskog mål och är nu uppe i totalt 23.

Anaheim vann mot Detroit med 4–2, med flera svenskpoäng i matchen.

Detroits Gustav Nyquist gjorde 2–2-målet med assist av Henrik Zetterberg. Vinnarlagets Jakob Silfverberg stod för två assist, och Rickard Rakell för en.

Matchen mellan Ottawa och Dallas gick till förlängning, där hemmalaget Ottawa drog det längsta strået. Först slog Erik Karlsson till med en assist under ordinarie matchtid, sedan passade han efter drygt tre minuter fram till det avgörande 3–2-målet i förlängningen.

Ottawas lagkapten har därmed svarat för 14 poäng på de 9 senaste matcherna.

Washington krossade återigen New York Islanders, den här gången med 6–3. Nicklas Bäckström gjorde säsongens 19:e mål när han satte 2–1 i numerärt överläge.

Jonas Brodin gjorde en assist när hans Minnesota borta besegrade Vegas med 4–2.