Torontos Kawhi Leonard.

NBA-semifinal gick till dubbel förlängning

Det krävdes två förlängningsperioder för att vaska fram en segrare i den tredje semifinalen mellan Milwaukee och Toronto i NBA-basketens slutspel. Till slut stod Toronto som segrare i den långa matchen.

|

Toronto tog en tidig ledning med nio poäng, men poängövertaget minskade för varje period. Gästerna Milwaukee flera gånger bita sig kvar med minsta möjliga marginal. Med lite över minuten kvar av ordinarie matchtid hämtade Milwaukee hem ett underläge på fem poäng och ställningen 96–96 vid ordinarie matchtids slut gav förlängning.

Och med bara sekunder kvar av första förlängningsperioden, då Toronto ledde med två poäng, foulade Torontos Fred Van Vleet och Milwuakees George Hill kunde kvittera genom två satta straffar.

Milwaukeestjärnan Giannis Antetokounmpo foulade sedan ut sig i andra förlängningsperioden. Och precis på slutet lyckades Toronto skaffa sig en ledning med några poängs marginal. Slutresultatet skrivs 118–112 till hemmalaget Toronto.

- Vi spelade helt enkelt mycket tuffare, säger Torontos tränare Nick Nurse efter matchen.

Torontostjärnan Kawhi Leonard blev matchens bästa poänggörare med 36 poäng, åtta av dem i andra förlängningsperioden.

Milwaukee leder nu semifinalsserien som avgörs i bästa av sju med 2–1 i matcher, lagen möts nästa gång natten mot onsdag svensk tid.