Piteå toppar sin grupp på sex poäng när en omgång återstår. Arkivbild.

Ny seger för svenska mästarna i cupen

Piteå fortsätter att övertyga i Svenska cupens gruppspel. Mot Ljusdal vann laget övertygande med 4–0 vilket innebär att Piteå toppar sin grupp efter två raka segrar. I samma grupp möttes Hammarby och AIK i ett Stockholmsderby. En match AIK vann med 3–0 efter att ha gjort första målet efter en minut.

|

De svenska mästarna Piteå har fått en stark inledning på tävlingssäsongen: i Svenska cupens första omgång slog man elitettanlaget AIK med övertygande 5–1. Mot Ljusdal skrevs segersiffrorna 4–0 sedan Andrea Norheim gett laget ledningen efter 19 minuter.

Gruppens andra match var ett på förhand spännande derbymöte mellan Hammarby och AIK, som båda huserar i elitettan sedan Hammarby förra året åkt ur allsvenskan. Men inte heller den matchen blev särskilt spännande.

Redan efter en minut tog AIK ledningen och Hammarby hämtade sig aldrig efter det. Laget var visserligen en ribbträff från en reducering i den andra halvleken men bollen ville inte in. I stället punkterade AIK matchen genom att göra 3–0, vilket också blev slutresultatet.

- Det var en härlig vinst. Vi är väldigt stolta och nöjda med matchen. En derbyseger är viktigt för självförtroendet, säger AIK:s Malin Broberg, som stod för ett mål och en assist, till C More efter segern.

Piteå toppar gruppen på sex poäng medan AIK och Hammarby båda står på tre när en omgång återstår.