William Nylander jublar med lagkamraterna efter sitt 6–0-mål.
William Nylander jublar med lagkamraterna efter sitt 6–0-mål.

Nylander fick utdelning: "Skönt"

William Nylander sköt och sköt. Till slut kom utdelningen.

ANNONS
|

Torontos stjärnforward har haft en speciell säsong där kontraktstvisten gjorde att han missade säsongens två första månader.

När han väl kom tillbaka gick det inte riktigt hans väg och det blev bara sju mål på 54 matcher i grundserien och ett mål i slutspelet.

I VM-matchen mot Italien var Nylander skottvilligast av alla svenska spelare med sju avslut på mål.

"Har varit så"

Länge såg det ut som han inte skulle få utdelning. Nylander prickade målramen innan han till slut fick utdelning med 6–0-målet. Hans första mål i turneringen.

- Det har varit lite så den här säsongen, men det är inte så mycket att göra åt det. Det är bara att fortsätta skapa chanser så kommer det, sade Nylander och tillade med glimten i ögat:

ANNONS

- Kul att man får göra ett meningslöst mål. Vi hade ju redan vunnit matchen.

Fast nog betydde målet en del för honom personligen. Tv-kamerorna fångade honom med ett jätteleende efter att ha fått utdelning.

Nylander behövs i produktionen om Sverige ska ta ett tredje raka VM-guld. Vid guldet 2017 gjorde han sju mål och 14 poäng och utsågs till turneringens bäste spelare.

Taggat Norge

Tre Kronor fick vänta länge på utdelningen mot Italien. Under de två första perioderna sköt svenskarna 40 skott på mål, men bara två gav utdelning. I sista perioden lossnade allt med sex gjorda mål.

- Jag tycker vi gör det bra, vi hade mycket skott på mål och små saker vi fick träna på. Det kommer att bli mindre ytor mot andra lag, men det var en bra match för fortsättningen, sade han.

ANNONS

Redan på måndagen är det match igen, då väntar Norge.

- De kommer att vara taggade för att slå oss. De kör på, så det kommer att bli en bra match för oss att kugga i och göra alla grejer rätt där ute.

Bratislava, TT:s utsände

ANNONS