Norrköpings Christoffer Nyman gjorde säsongens första mål när han kvitterade mot Malmö FF.

Oavgjort mellan tippade topplagen

Malmö FF befinner sig där alla trott att klubben ska vara – i den allsvenska tabelltoppen. IFK Norrköping visade att man nog tar sig dit med tiden. Hans bidrag? Säsongens första mål i 1–1-matchen på Östgötaporten.

|

Den poängen förde Malmö upp i allsvensk ledning tillsammans med Djurgården och Elfsborg efter sex spelade omgångar. Norrköping är en bit längre ned i den jämna tabellen och fyra poäng bakom den trion.

Varken spel- eller poängmässigt har fjolårets serietvåa och en av årets hetaste guldkandidater imponerat i vår.

Men det tar sig.

Mycket svårare test än Malmö FF finns inte.

- Det här var en rejäl förbättring mot de tidigare matcherna. Det är ett steg i rätt riktning, säger lagkaptenen Alexander Fransson.

Han visade själv varför han titt som tätt tar plats förbundskaptenen Janne Anderssons landslagstrupper. Matchen i matchen mot Anders Christiansen slutade som det kollektiva mötet – oavgjort – men det var en högoktanig duell mellan två av allsvenskans främsta centrala mittfältare och klassen på prestationerna var därefter.

Molins och Nyman imponerade

Men två andra spelare stal tidigt uppmärksamheten. Två rutinerade, välkända herrar för den allsvenska publiken – och som båda gått duster mot skador och jobbat hårt för att hitta tillbaka till sina rätta jag i hemtam miljö.

Malmös Guillermo Molins har öppnat våren starkt, tackade tränaren Uwe Rösler för förtroendet och nickade in 1–0 för MFF redan efter tre minuter.

- Jag är väldigt glad för hans skull. Fysiskt och mentalt är han på god väg och det målet kommer att hjälpa honom, säger Rösler.

Varpå Christoffer Nyman kontrade med att placera kvitteringen stolpe in bara någon minut senare. Det var Nymans första allsvenska mål för IFK Norrköping sedan han återkom från Eintracht Braunschweig i vintras.

- Det är alltid skönt att få göra mål. Det betyder mycket. Men jag är lång från att orka spela i 90 minuter än, säger anfallaren.

- Vi har en historia av att släppa in mål när vi tagit ledningen så det var väldigt skönt att vi snabbt kunde komma tillbaka in i matchen. På det hela taget är det en jämn match över 90 minuter, säger managern Jens Gustafsson.

Vilade Antonsson och Rosenberg

TT: Er bästa prestation hittills i år?

- Jag tycker att vi klarar att smeta ut en bra prestation över 90 minuter i dag.

Så djup och bred är kollegan Röslers trupp att MFF-tränaren kunde kosta på sig att vila anfallarna Marcus Antonsson, tre mål hittills, och veteranen Markus Rosenberg, två, från startelvan mot Norrköping.

- Matcherna kommer så tätt att det inte går att starta med samma lag i varje match, säger Rösler.

Malmö tog över mer och mer i slutet och ökade trycket genom dubbelbytet med kvarten kvar. In med Antonsson och Rosenberg, ut med Molins och Jo Inge Berget.

Hemmamålvakten Isak Pettersson var hjälplöst ur spel när Antonsson fick chansen – men då räddade Filip Dagerstål på mållinjen.

Antonsson, framspelad av Rosenberg, var sedan nära att komma loss och ensam med Pettersson, men stoppades i sista stund av Kasper Larsen.