OS-trion sänkte Färjestad

Oscar Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm. Den fruktade trion fixade segern, 3–1, till Skellefteå borta mot Färjestad.

|

Nyligen blev trion uttagen till OS-truppen och kommer missa några SHL-omgångar med sin klubb under tiden som mästerskapet rullar. De kommer att vara saknade. Alla tre återfinns i toppen av ligans poängliga och är tre vitala figurer i Saik. Borta mot Färjestad såg de till att skjuta tre viktiga poäng hem till Västerbotten.

Skellefteå dominerade i den första perioden och stängde ned Färjestad. Men utdelningen lät vänta på sig, med 20 sekunder kvar stötte Michael Kostka in ledningen efter en fin aktion av Tim Söderlund.

Färjestad hittade in i matchen under andra perioden och fick en lysande chans att kvittera tidigt. Hemmalaget fick spela fem mot tre och då skulle Johan Ryno ta den ypperliga möjligheten att kvittera och satte också 1–1 distinkt bakom Joni Ortio.

Knappa minuten från periodvilan så skulle bortalaget studsa tillbaka. Och det var lagets OS-trio: Oscar Möller, Joakim Lindström och Pär Lindholm, som låg bakom det. På 2–1-pucken var Möller sist på pucken efter visst bök framför Lars Haugen i Färjestadsmålet.

Filip Berglund såg sedan till att fastställa slutresultatet när han satte 3–1 i tom bur med elva sekunder kvar av matchen.