Pastrnak slog Gretzkys playoff-rekord

Det blev svensk målfest i Stanley Cup. Och David Pastrnak, som tidigare spelat för Södertälje, slog Wayne Gretzkys tidigare rekord och blev NHL:s yngste att ha gjort sex poäng i en slutspelsmatch.

|

Redan efter 40 sekunder gjorde Jakob Silfverberg mål för Anaheim i den andra åttondelsfinaleen mot San Jose, assisterad av Hampus Lindholm. Och före slutsignalen hade även Lindholm själv petat in poäng för laget. Även Melker Karlsson noterades för en assist.

Men den blågula insatsen räckte inte fram till seger. San Jose vann matchen med 3–2 vilket ger 2–0 i matcher till San Jose.

Mål av Arvidsson

Nashville gick segrande ur den andra matchen i NHL-slutspelet mot Colorado. Viktor Arvidsson stod för ett mål när laget vann med 5–4. Arvidsson såg till att Nashville fick 2–1 i mitten av andra perioden, och därefter stod sig ledningen matchen ut.

Lagkamraten Mattias Ekholm knep två assistpoäng när han spelade fram till både Ryan Hartmans och Ryan Johansens mål.

Gabriel Landeskog satte ett mål för Colorado i numerärt överläge, och noterades även för en målgivande passning.

Tampa Bay vann igen

Tampa Bay har också ordnat en 2–0-ledning i matcher i Stanley Cup, mot New Jersey. Alex Killorn såg till att laget drog ifrån rejält när han satte 5–1-målet redan i andra perioden. New Jersey gjorde sedan två tröstmål, men nådde inte hela vägen fram. Matchen slutade 5–3.

Även mellan Boston och Toronto står det 2–0 i matcher. I andra matchen tog hemmalaget Boston ett rejält grepp med 4–0 redan i första perioden. Matchen slutade 7–3. David Pastrnak stod för tre av hemmalagets mål och kunde glädjas extra när han nu är den yngste i NHL att ha gjort sex poäng i en slutspelsmatch, ett rekord som tidigare innehades av Wayne Gretzky.

- Jag spelade med fantastiska spelare i ett fantastiskt lag och vi spelar bra nu, säger Pastrnak till NHL.com.

Fakta: NHL-slutspelet

Avgörs i bäst av sju matcher

+ Tampa Bay–New Jersey 2–0 i matcher (nästa match i New Jersey, natten till tisdag).

+ Boston–Toronto 2–0 i matcher (nästa match i Toronto, natten till tisdag svensk tid).

+ Washington–Columbus 0–1 i matcher (nästa match i Washington, natten till måndag svensk tid).

+ Pittsburgh–Philadelphia 1–1 i matcher (nästa match i Philadelphia, söndag).

+ Nashville–Colorado 2–0 i matcher (nästa match i Colorado, natten till tisdag).

+ Winnipeg–Minnesota 2–0 i matcher (nästa match i Minnesota, natten till måndag svensk tid).

+ Vegas–Los Angeles 2–0 i matcher (nästa match i Los Angeles, måndag morgon svensk tid).

+ Anaheim–San Jose 0–2 i matcher (nästa match i San Jose, natten till tisdag).