Personbästa för Persson – åtta i Oberhof

|

Skidskytten Linn Persson stod för karriärens bästa världscupinsats när hon slutade åtta i sprinten i Oberhof.

23-åringen lade grunden till framgången genom att pricka rätt med samtliga tio skott på skjutvallen, en bedrift som bara tre åkare lyckades med. Farten under skidorna var inte riktigt lika imponerande, men räckte ändå till Perssons första topp 10-placering någonsin.

Persson fick stryk med en minut och elva sekunder av slovakiska segraren Anastasija Kuzmina, som leder den totala världscupen. Kuzmina var överlägsen och vann 35 sekunder före Kaisa Mäkäräinen, Finland.

Mona Brorsson hade även hon en topplacering på gång, men efter en bom i andra skyttet åkte hon i mål på 18:e plats. Även Elisabeth Högberg, 31:a, snodde åt sig världscuppoäng.

Anna Magnusson, fjolårets bästa svenska i världscupen, fortsätter samtidigt att ha en tung säsong. Det går för långsamt i spåren för Magnusson, som trots bara en bom blev 54:a och var slagen med nästan två och en halv minut.