Elias Pettersson och Josh Leivo firar 2–2-målet mot Columbus.

Pettersson fortsatt het i ny Vancouver-seger

Elias Pettersson fortsätter att ösa in poäng i NHL-ishockeyn. I bortamötet med Columbus vann Vancouver med 3–2, efter en assist och ett mål för Pettersson.

|

Pettersson har redan nått 32 poäng, och är hittills överlägset bäst av NHL:s rookies den här säsongen. Tvåan – Colin White – ligger på 19 poäng.

- Ett av mina mest tursamma mål, men jag fick det, säger 20-åringen om 2–2-målet, enligt nhl.com.

- Vi trodde hela tiden på oss själva, att vi kunde hitta ett sätt att vinna, säger Pettersson, som nu har gjort tio poäng på de senaste fyra matcherna.

Jacob Markström fick ingen bra start i Vancouver-kassen, när han släppte in matchens första mål efter bara 47 sekunder. Men sedan storspelade han, och två perioder senare stod det fortfarande 1–0 till Columbus.

Åtta minuter in i tredje utjämnade gästerna. Pettersson assisterade när Christopher Tanevs skott styrdes in av Josh Leivo.

Columbus tog snabbt ledningen igen. Men med bara tre minuter kvar kom en ny utjämning. Alexander Edler avfyrade skottet, men sedan var både Leivo och Pettersson på pucken, och det blev svensken som hamnade i målprotokollet.

Och två minuter senare satte Jake Virtanen avgörande 3–2 för Vancouver.