Pettersson gjorde mål – och lämnade skadad

Elias Petterssons rappa handledsskott bidrog till vinst för Vancouver med 3–2 mot Florida. Det var också det femte målet på totalt fem spelade NHL-matcher för Pettersson. Men han tvingades lämna matchen med en misstänkt huvudskada.

|

Vancouvers svenska rookie Elias Pettersson har inlett säsongen strålande. Han fortsatte i samma spår i bortamötet med Florida. 1–1-målet som han vackert handledssköt in i powerplay i den andra perioden var hans femte på hans fem första NHL-matcher.

Vancouver gick sedan vidare och vann matchen med 3–2. Trots det skulle matchen få ett tråkigt slut för Pettersson.

I den tredje perioden fick den 19-årige svensken lämna isen groggy efter en ful tackling från Floridabacken Mike Matheson. Hur allvarlig huvudskadan är fanns inga uppgifter om efter matchen.

- Det där är fulspel. Ligan försöker skydda unga, duktiga spelare och det där är fult, säger Vancouvertränaren Travis Green till Vancouver Sun efter matchen.

Svenskarna i Nashville höll sig framme när laget mötte New York Islanders, med svenske Robin Lehner i målet. Nashville tog ledningen med 3–0 i den första perioden där det i samtliga fall var svenskar i målprotokollet; Calle Järnkrok, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson. Arvidsson assisterade också Forsbergs mål.

- Vi höll det ganska enkelt och fick helt enkelt puckarna snabbt upp genom den neutrala zonen och uppenbarligen lyckades vi göra några mål på det sättet också, säger Forsberg efter matchen enligt nhl.com.

- Jag tycker att vi spelade bra och snabb hockey, säger Forsberg.

Forsberg fick också avsluta matchen genom att göra sitt andra mål, när Lehner lämnat kassen, från andra sidan planen. Mattias Ekholm noterades för assisten. Matchen slutade 5–2 till hemmalaget.