Björn Goop och Readly Express. Arkivbild.
Björn Goop och Readly Express. Arkivbild.

Readly Express vann Finlandialoppet

Om tre veckor gör Readly Express karriärens sista start – i Elitloppet. På lördagen genrepade han med klar seger i Finlandialoppet i Helsingfors.

ANNONS
|

Efter tredjeplatsen i Prix d’Amerique i slutet av januari kom det sensationella beskedet: Readly Express slutar tävla efter Elitloppet. Ägaren Rolf Andersson och tränaren Timo Nurmos hade diskuterat olika möjligheter för sjuåringen som är mycket populär som avelshingst. Efter mycket funderande beslutades att Elitloppet blir hästens sista framträdande på tävlingsbanan.

Efter bronsplatsen i Prix d’Amerique, som han för övrigt vann i fjol, har Readly Express tagit hem tre internationella storlopp. Först Prix de France på Vincennes i Paris, därefter Criterium de Vitesse i Cagnes-sur-Mere på franska Rivieran. Och nu Finlands största lopp på en regntung Vermo-bana.

ANNONS

Björn Goop körde till spets efter 500 meter och det blev klar seger på tiden 1.10,5 över sprinterdistans – bra med tanke på den regntunga banan.

- Allt ser bara bra ut inför Elitloppet. Jag är nöjd. Hästen ska kunna bli ännu lite bättre om tre veckor. Jag hoppas att det är två lopp kvar för Readly, försök och final på Solvalla, och inte bara ett lopp, sade Solvallatränaren Timo Nurmos.

Nurmos fick därmed visa upp sin stjärna i sitt hemland en gång innan tävlingskarriären är över.

Readly Express har raden 26–5–3 på 36 starter och prissumman är 22961565 kronor. Som den populära avelshingst han är kommer det att röra sig om betydligt större pengar framöver.

TT

ANNONS