Cristiano Ronaldo nätade för Juventus i comebacken efter skada. Italienarna fick dock nöja sig med 1–1 borta mot Ajax.

Ronaldo målskytt – men inte en vinnare

Juventusstjärnan Cristiano Ronaldo gjorde mål. Men det var ett ungdomligt Ajax som förde spelet. De två faktorerna utmynnade i ett 1–1-resultat i den första Champions League-kvartsfinalen mellan Ajax och Juventus.

|

Han har inte spelat sedan han gick av Portugals landskamp mot Serbien skadad i slutet av förra månaden.

Lagom till den första Champions League-kvartsfinalen borta mot Ajax var storstjärnan Cristiano Ronaldo tillbaka för sitt Juventus.

Och han levererade.

Ronaldo slängnickade dit 1–0 för gästerna efter ett välavvägt inspel av landsmannen Joao Cancelo precis innan pausvilan.

En tung, psykologisk smäll för ett ändå välspelande Ajax?

Nej då.

"Ingen fruktan"

När knappt publiken hunnit sätta sig på sina platser inför halvlek två så snodde David Neres bollen på offensiv planhalva. Den kvicke brasilianaren satte fart, avancerade och curlade in ett vackert 1–1-mål.

Och ett ungdomligt Ajax var därmed med i matchen på allvar igen.

Neres såg ut att ha satt sitt och Ajax andra mål för dagen bara några minuter efter kvitteringen – men dömdes bort för offside.

Ajax fortsatte trycka på, Douglas Costa hade ett stolpskott åt andra hållet – men några fler mål skulle inte falla i Amsterdam under aftonen.

- Juventus är ett av de bästa lagen i Europa men vi dominerade matchen. 1–1 är ett bra resultat, och vi får se hur det går i Turin. Vi har ingen fruktan, vi gläder oss, säger Ajaxanfallaren Dusan Tadic till Viasat.

Bättre utgångsläge

Även om det är viss fördel för Juventus inför returen på tisdag nästa vecka har samtidigt Ajax ett bättre utgångsläge inför en retur på bortaplan nu än vad de hade i åttondelsfinalen (1–2-förlust mot Madrid).

Och Ajax är ett lag som är väl medvetna om hur det känns att vända, skrälla och dräpa en drake efter 4–1-segern mot den regerande CL-mästaren i den returen.

Nu har de gett sig själva en chans till ännu en jätteskalp.