Limhamn/Bunkeflos Anna Welin (8) kramas om efter sitt 5–1-mål mot Göteborg.

Rosengård stärkte andraplatsen

|

Rosengårds damer är fortsatt tvåa i allsvenskan efter 2–0 borta mot fyran Piteå. Redan efter tre minuter gav danskan Sanne Troelsgaard gästerna ledningen och en halvtimme senar ökade Ella Masar på till 2–0. Ner till trean Eskilstuna som förlorade hemma 0–2 mot Linköping, skiljer det nu fem poäng inför EM-uppehållet och till nya fyran Limhamn/Bunkeflo nio poäng.

Limhamn/Bunkeflo hade målkalas på Göteborg borta. I halvtid ledde man med 2–1 och i andra satte Malin Winberg två mål innan Anna Welin ökade på till 5–1 på straff. Landslagsmittfältaren Elin Rubensson reducerade till 2–5.

Bottenlaget Hammarby tog tre viktiga poäng när Vittsjö besegrades med 2–0. Olga Ekblom satte första strax efter paus på pass från Julia Zigiotti Olme som nickade in tvåa med kvarten kvar. Genom segern tog sig Hammarby förbi Göteborg och Örebro upp ovanför nedflyttningsstrecket.