Kevin Kabran gjorde mål för Brommapojkarna under matchen mot Åtvidaberg. Arkivbild.

Storseger för BP – 15-åring gjorde mål

|

Brommapojkarna förlorade sin avslutande match innan sommaruppehållet.

Men när serien återupptogs var den klara ledaren av superettan tillbaka som en vinnare – efter ett mål från Jack Lahne, född 2001.

Redan innan 40 minuter var spelade hade laget avgjort bortamatchen mot Åtvidaberg med tre mål. I andra halvlek blev det ytterligare två mål och BP vann med 5–0.

Bakom BP och tvåan Dalkurd tog trean Helsingborg, på den allsvenska kvalplatsen, en trepoängare: 1–0 hemma mot Örgryte.

Närmast efter dem finns Trelleborg, som gjorde en stark vändning i Degerfors. Underläge med 0–2 efter 45 minuter blev till seger med 3–2 – efter två mål under de tio sista minuterna.

Falkenberg har samma poäng som Trelleborg efter 3–0 mot Norrby.

Gefle har det däremot fortsatt tungt. Klubben som i fjol var i allsvenskan föll med 0–2 i Varberg. Det var jumbon Gefles elfte förlust i år.