Storseger för Sverige mot Island

|

Sveriges handbollsdamer fick kämpa hårt för att ta hem landskampen mot Island i torsdags. När lagen möttes på nytt två dagar senare var det däremot inget snack om saken. Sverige var till slut överlägset och vann med 33–20 i den andra av två landskamper på isländsk mark.

Matchen var länge jämn, men Sveriges avslutande 25 minuter var formidabla. Då gick Henrik Signells lag – förbundskaptenen hade bytt ut fem av sju startspelare från i torsdags – från en knapp ledning, 17–15, till seger med 13 mål, bland annat efter ett målvaktsbyte där Filippa Idéhn fick lämna plats åt Johanna Bundsen efter paus.

De 33 svenska målen fördelades på hela tolv spelare, med Anna Lagerquist och Nathalie Hagman (fem mål vardera) som bästa målskyttar, enligt Handbollskanalen.

Landskamperna mot Island är de första i förberedelserna inför handbolls-EM i Frankrike 29 november–16 december.

Fakta: Landslagets resa mot EM

Landslagets resa mot handbolls-EM för damer i Frankrike:

25–30 september: Läger på Island med dubbla landskamper mot önationen (27 och 29 september).

+ 27 september, Island–Sverige 25–26.

+ 29 september, Island–Sverige 20–33.

30 oktober: Preliminärt datum för uttagning av EM-truppen.

21 november: EM-truppen samlas i Trollhättan.

23 november: Landskamp mot Montenegro i Trollhättan.

25 november: EM-genrep mot Montenegro i Göteborg.

28 november: Landslaget reser till Nantes, Frankrike.

30 november: EM-premiär mot Danmark (Nantes).

Övriga matcher i det första gruppspelet: Serbien (2 december), Polen (4 december).