Daniel Sundgren. Arkivbild.
Daniel Sundgren. Arkivbild.

Sundgren bekräftar: Åker till Grekland

Daniel Sundgren bekräftar att han reser till Grekland för att genomgå en läkarundersökning. Det bekräftar spelaren efter derbysegern mot Hammarby – och passar på att pika Nikola Djurdjic.

ANNONS
|

Det har länge ryktats om en flytt till grekiska klubben Aris för AIK:s ytterback Daniel Sundgren.

Efter 2–0-segern mot Hammarby, som var den sista matchen inför det månadslånga uppehållet, bekräftar spelaren att han snart beger sig till Grekland för att genomgå en läkarundersökning.

- Det är jättekul. Jag har tränat för det här i hela mitt liv. Som ni vet har jag varit med om lite tuffare tider och har krigat mig tillbaka och har fått vinna guld. Det har belönat sig med åtminstone en grekisk klubb, säger han.

ANNONS

Lämnar i sommar

Färdigspelat i AIK för den här gången ska det dock inte vara. Sundgren meddelar att han kommer vara tillgänglig när AIK kvalar till Champions League i sommar.

- Jag har inte gjort min sista match i AIK.

TT: Nästan synd då det hade varit fint att avsluta med en derbyseger?

- Ja, men jag har i alla fall fått avsluta med att vinna mot Djurgården och Hammarby, fler derbyn blir det i alla fall inte.

Efter derbyt passade Daniel Sundgren på att hugga tillbaka mot Hammarbys Nikola Djurdjic som i en intervju med Expressen i veckan hade hånat AIK:s målvakt Oscar Linnér för sin grova tavla från mötet med Gif Sundsvall.

- Vi ska prova att skjuta från halva planen. Han ger oss en bra chans att vinna, sade Djurdjic.

ANNONS

Gav Djurdjic svar på tal

Ord som spelaren alltså fick äta upp efter ännu en derbynolla för Linnér.

- Man bryr sig inte så mycket, det är bara töntigt att gå ut och prata om det innan match när man själv inte kan stå upp på planen. Det får han svara på, säger Daniel Sundgren och lägger till en syrlig kommentar:

- Jag bjöd med honom på Soap Bar i kväll i alla fall. De är välkomna, vi kommer gå dit några grabbar.

Sundgren anspelar på när både Djurdjic och lagkamraten Vladimir Rodic ertappades på AIK:s guldfest i höstas, just på Soap Bar i Stockholm.

- Han gillar att snacka innan matcherna och jag förstår inte varför han fortsätter. Snacka efter matcherna i stället, det är mycket skönare, säger Sundgren.

ANNONS
TT

ANNONS