Svensk målfest när Nashville vann

Det blev en riktig svensk målfest när Nashville vann över Anaheim med 4–2 i NHL-ishockeyn.

|

Nashvilles Viktor Arvidsson gjorde det avgörande målet i tredje perioden med en annan svensk som assisterade, Filip Forsberg.

- Vi spelar för varandra och känner oss väldigt starka just nu, säger målskytten Viktor Arvidsson till Aftonbladet.

Det var hemmalaget Nashvilles tionde seger i följd.

Även i Anaheim stod en svensk för målgörandet. Rickard Rakell gjorde både sitt 29:e och 30:e mål för säsongen, också det i tredje perioden, med assist av Jakob Silfverberg. Han har därmed kommit upp i 30 mål för andra säsongen i rad.

- Vi gav dem lite för mycket och de fick komma in i matchen, men jag tycker ändå vi försvarade oss bra och vann rättvist, säger Filip Forsberg till Aftonbladet.

Matchen mellan Ottawa och Buffalo gick till straffar. Där satte Jacob Josefson den avgörande straffen, och gav därmed Buffalo segern med 4–3.

Även Ottawas Erik Karlsson tog poäng genom en målgivande passning till Ryan Dzingels 2–1-mål i andra perioden.

Colorados två svenskar Gabriel Landeskog och Carl Söderberg gjorde sitt bästa i matchen mot Columbus, med varsitt mål i tredje perioden. Söderbergs 4–4 tog matchen till förlängning.

Det räckte dock inte ända fram. Efter knappt en minut kunde Columbus avgöra och ta segern med 5–4.

Alexander Wennberg gjorde en assist för Columbus i första perioden.