Tampa Bays Nikita Kutjerov (86) gör mål mot Boston, ryssens 41:a mål och 128:e poäng i NHL under säsongen.
Tampa Bays Nikita Kutjerov (86) gör mål mot Boston, ryssens 41:a mål och 128:e poäng i NHL under säsongen.

Tampa Bay avslutade med rekordseger

Tampa Bay och Nikita Kutjerov avslutade NHL:s grundserie med en seger över Boston. 6–3 betyder att både laget och dess stjärna är bäst i NHL på över 20 år.

ANNONS
|

Efter 186 dagar och över 1200 matcher är NHL:s grundserie slut.

Tampa Bay vann serien i överlägsen stil, mycket tack vare Nikita Kutjerov som i serieavslutningen mot Boston stod för ett mål och en målgivande passning i 6–3-segern.

Sammanlagt stod ryssen för 128 poäng – flest poäng av någon spelare sedan Mario Lemieux 1995/96. Det är även nytt rekord för en ryskfödd spelare.

Själv hyllar Kutjerov laget.

- Det här är självfallet ett speciellt ögonblick. Jag vill tacka alla killarna i omklädningsrummet för att de har hjälpt mig, jag hade inte nått hit utan dem. Det är en laginsats, säger han till pressen efter matchen.

ANNONS

Tampa Bays 62 segrar är också rekord, för antal segrar under en säsong, vilket tangerar Detroits segerrad från 1995/96.

- Vi har gott om självförtroende. Nu när vi går in i slutspelet ville vi vara säkra på att avsluta serien på ett bra sätt, känna en positiv stämning i laget och gå vidare därifrån, säger Kutjerov.

Förutom äran och pokalen Presidents' Trophy kommer Tampa Bay att få hemmafördel i samtliga slutspelsomgångar. I första omgången väntar Columbus, som i sin avslutande seriematch besegrade Ottawa med 6–2.

Boston får å sin sida repa mod efter förlusten och ladda för sina första matcher i Stanley Cup-slutspelet mot Toronto.

Slutspelet inleds på onsdag.

TT

ANNONS