Steven Stamkos, Victor Hedman och Louis Domingue firar segern över Buffalo.

Tampa Bay fick Buffalo på fall

Tampa Bays segertåg i NHL-ishockeyn fortsätter. Tre mål i tredje perioden fick Buffalo på fall i en match som slutade 5–3

|

Tampa Bay har varit briljanta i år och leder med marginal den nordamerikanska ligan. Ytterligare två poäng kunde adderas under natten mot söndagen, svensk tid, när Buffalo stod för motståndet på bortaplan.

Men Buffalo blev inte någon munsbit för Floridalaget, utan kunde gå till periodvila efter de första 20 minuterna med en 2–1-ledning. Rasmus Dahlin var inblandad i förarbetet till Sam Reinharts 1–1-mål för Buffalo, och noterades för sin 20:e assist under sin premiärsäsong.

Därmed skrev också Dahlin in sig i historieböckerna som den sjunde spelaren som lyckats med det i NHL innan sin 19-årsdag.

Efter en kvittering i andra perioden tog Buffalo återigen ledningen i tredje, men därefter såg Nikita Kutjerov, Steven Stamkos och Ryan Callahan till att Tampa Bays segersvit fortsätter.

Victor Hedman noterades för två assist och är nu uppe i 24 under säsongen.

TampaBay har i och med vinsten tio segrar på de elva senaste matcherna.