Tampa Bay vidare till kvartsfinal

Tampa Bay är som fjärde lag klart för kvartsfinal i Stanley Cup. Avancemanget säkrades när New Jersey besegrades med 3–1 inför en jublande hemmapublik. Nicklas Bäckström blev matchhjälte när hans Washington tog hem segern mot Columbus.

|

Anton Strålman noterades för en assist när Nikita Kutjerov satte 2–0 med drygt sju minuter kvar. New Jersey reducerade genom Kyle Palmieri när tre minuter återstod, men Ryan Callahan kunde sedan näta för Tampa i tom bur i slutsekunderna. 3–1-segern betyder att Tampa vann matchserien med 4–1.

I New Jersey fick Jesper Bratt för första gången chansen i slutspelet. Han och Marcus Johansson är i och med uttåget tillgängliga för eventuellt spel i ishockey-VM i maj.

Bäckström avgjorde

Washingtons Nicklas Bäckström blev matchhjälte när han efter nästan 12 minuters förlängning avgjorde matchen mot Columbus, som slutade 4–3.

- Det är lätt ett av de skönaste mål jag gjort, säger han till Sportbladet efter segern.

Han hade även gjort lagets första mål i första perioden, och en assist i andra.

Efter segern leder Washington med 3–2 i matcher i matchserien som avgörs i bäst av sju, och kan gå vidare vid en vinst i nästa match som spelas natten till tisdag.

För bara en vecka sedan var det Columbus som ledde med 2–0 i matcher.

- Nu har vi skaffat oss ett bra utgångsläge inför nästa match och det ska bli jäkligt kul att åka dit och spela den. Men vi måste vara lite bättre än i dag. Sett över 60 minuter, eller 70 eller vad det nu blev, var nog de egentligen vassare än oss i dag. Om vi bara höjer oss hoppas jag dock att det ska gå bra, säger Bäckström till tidningen.

Alexander Wennberg noterades för en assist för Columbus.

Toronto kvar

Toronto tog hem matchen mot Boston med 4–3 och är därmed kvar i slutspelet. Boston leder nu matchserien mellan lagen med 3–2. Nästa match, där Boston får ännu en chans att gå vidare till kvartsfinal, spelas i Toronto natten mot tisdag.

Andreas Johnsson gjorde lagets 2–0-mål i mitten av första perioden.

Slutresultatet fastställdes knappt sex minuter in i tredje perioden med ett mål av Noel Acciari.

Fakta: NHL-slutspelet

Åttondelsfinalerna avgörs i bäst av sju matcher.

Avgjorda matchserier:

+ Tampa Bay–New Jersey 4–1 i matcher (Tampa Bay klart för kvartsfinal)

+ Winnipeg–Minnesota 4–1 i matcher (Winnipeg klart för kvartsfinal).

+ San Jose–Anaheim 4–0 i matcher (San Jose klart för kvartsfinal).

+ Vegas–Los Angeles 4–0 i matcher (Vegas klart för kvartsfinal).

Pågående matchserier:

+ Boston–Toronto 3–2 i matcher (nästa match i Toronto, natten till tisdag).

+ Washington–Columbus 3–2 i matcher (nästa match i Columbus, natten till tisdag).

+ Pittsburgh–Philadelphia 3–2 i matcher (nästa match i Philadelphia, på söndag).

+ Nashville–Colorado 3–2 i matcher (nästa match i Colorado, natten till måndag).