Topp tio borta – Serena Williams vidare

Världens just nu tio, på pappret, bästa tennisspelare har nu fått tacka för sig. Vägen ligger då öppen för en av världens genom tiderna bästa.

ANNONS
|

Johanna Larssons dubbelpartner Kiki Bertens har slagit ut den sista topp tio-seedade spelaren i årets Wimbledon på damsidan.

Nederländskan, som skrällvann mot Venus Williams i förra omgången, vann i två raka set (6–3, 7–6) mot sjundeseedade tjeckiskan Karolina Pliskova och är vidare till sin första kvartsfinal i turneringen.

Därmed kommer kvartsfinalerna för första gången i Wimbledons historia att spelas utan en enda av de topp tio-rankade damerna.

"En perfektionist"

Med förluster för favoriter som Maria Sjarapova, Petra Kvitova, Caroline Wozniacki, Simona Halep och Sloane Stephens är Serena Williams, seedad först som 25:a efter barnafödande, nu stor favorit till ännu en titel. I hennes match i fjärderundan mot Jevgenija Rodina blev det en komfortabel seger med 6–2, 6–2 efter en dryg timmes spel.

ANNONS

Fläckfritt? Inte helt enligt 36-åringen, som tog hem Wimbledontiteln 2015 och 2016 innan hon stod över förra årets grand slam på grund av att hon väntade barn.

- Jag är en perfektionist. Jag hittar alltid något fel, säger Williams.

- Det var en intressant match. Det var en bra vinst men det var tuffare än resultatet visar, om jag ska vara ärlig.

Kerber och Ostapenko vidare

Även om topp tio försvunnit så saknas det dock inte konkurrens för veteranen Williams, som jagar sin 24:e grandslam-titel och tar sig an 52-rankade Camila Giorgi i sin kvartsfinal.

Elvarankade tyskan Angelique Kerber vann i två raka set mot Belinda Bencic (6–3, 7–6) och lettiska Jelena Ostapenko (12) slog Aliaksandra Sasnovitj, Vitryssland, med 7–6, 6–0, och är därmed båda vidare till kvartsfinal.

TT-AFP
ANNONS