Topplagen segrade – Lindelöf vann svenskmötet

Tottenham fick sin andra raka förlust. Liverpool – sin femte raka seger. Manchester City, Arsenal och Chelsea gjorde dock sitt för att inte tappa mark i toppstriden. I svenskmötet mellan Manchester United och Watford slutade kvällen i triumf för Victor Nilsson Lindelöf.

|

Liverpool tog fyra raka segrar innan landslagsuppehållet och visade direkt efter landslagsuppehållet att de ville ha en femte när de satte full fart från avspark i bortamötet mot Tottenham i Premier League. Trots flera fina chanser så dröjde ledningsmålet till slutet av den första halvleken. Georginio Wijnaldum utnyttjade en målvaktsretur från Tottenhams reservmålvakt Michel Vorm till 1–0.

Just Vorm hade ingen rolig dag på jobbet när han ersatte en skadad Hugo Lloris mellan stolparna. I inledningen av den andra halvleken skulle han åter ha otur med en retur. Ett inspel från Saido Mane gick via Vorms fingrar vidare till en helt fri Roberto Firmino, som enkelt kunde peta in 2–0.

Fem raka

Även om Tottenham tog över spelbilden något i takt med att den andra halvleken tickade på så var det först på övertid de kunde svara i målprotokollet – genom Erik Lamela efter en hörna. Men mer än en reducering blev det aldrig. Det var Tottenhams andra raka förlust i ligan, samtidigt som Liverpool är fortsatt obesegrat och i ensam serieledning.

Jagar i toppen gör Manchester City. Det regerande mästarlaget vann planenligt med klara 3–0 hemma mot nykomlingen Fulham. Leroy Sané, David Silva och Raheem Sterling stod för målproduktionen.

Svensken på bänken

Tre pinnar blev det även för Arsenal borta mot Newcastle. Laget vann med 2–1 efter mål av Granit Xhaka och Mesut Özil. Likaså blev det firande för deras Londonkollegor Chelsea hemma mot Cardiff, där ett tidigt underläge vändes till storseger med 4–1. Därmed är det blåklädda Londonlaget obesegrat efter fem omgångar.

I kvällsmatchen mellan Watford och Manchester United spelade Victor Nilsson Lindelöf 90 minuter i Uniteds mittbackslås. Han fick se Troy Deeney göra mål för Watford, men fram till dess hade Romelu Lukaku och Chris Smalling gett United en tvåmålsledning. Matchen slutade 2–1, och Ken Sema satt hela matchen på bänken för Watford som inkasserade sitt första poängtapp för säsongen.