Harry Kane i förlusten mot Burnley.

Tottenhamförlust i Kanes comeback

För första gången på sju matcher startade anfallaren och lagkaptenen Harry Kane för sitt Tottenham. Men trots att Kane blev målskytt i comebacken förlorade Tottenham mot Burnley med 1–2 och tappade viktiga poäng i Premier Leagues toppstrid.

|

Harry Kane har inte startat en match för Tottenham sedan 13 januari, då anfallaren skadade ankelligamenten i förlusten mot Manchester United. Men i bortamatchen mot Burnley fanns Kanes namn återigen med i startelvan.

Landslagsanfallarens närvaro fick dock ingen omedelbar effekt – det skulle dröja knappt 60 minuter innan matchens första mål kom. Och det var varken Kane eller någon annan Tottenhamspelare som gjorde det. I stället var det Burnleys Chris Wood som på hörna nickade in matchens första mål.

Obesegrat 2019

Men i den 65:e minuten fick Kane bollen på vänsterkanten, drog ifrån, och kunde med yttersidan placera in kvitteringsmålet via den bortre stolpen.

Tottenham är det enda laget som i Premier League som inte har spelat en oavgjord match och såg i det läget ut att gå mot just ett oavgjort 1–1-resultat. Men Burnley ville annorlunda och tog återigen ledningen med drygt fem minuter kvar när Ashley Barnes satte 2–1 till hemmalaget.

Förlusten innebär att Tottenham, som ligger trea, förlorar viktiga poäng i Premier Leagues toppstrid. Burnley å sin sida fortsätter sin fina form och har ännu inte förlorat en Premier League-match under 2019.

Hodgson äldst

Desto roligare blev dagen i en annan del av London när Crystal Palace vann komfortabelt mot ett Leicester i usel form med 4–1. Matchen innebar även att lagets tränare Roy Hodgson blev Premier Leagues äldsta tränare med sina 71 år och 198 dagar. Bedriften innehades tidigare av sir Bobby Robson, bland annat tränare för Barcelona, Newcastle och det engelska landslaget.

- Jag tycker det är härligt att fortfarande jobba. Jag har alltid tänkt att jag kommer att känna när tiden för pension kommer. Men jag har ännu inte känt så, sa tränaren till BBC innan matchen.

Hodgson har tidigare även tränat Halmstad, Oddevold och Malmö.