Washington firar ett av matchens fem mål.

Tre poäng för Bäckström mot New Jersey

Nicklas Bäckström gjorde ett mål och två assist när hans Washington vann över New Jersey med 5–2 i NHL-ishockeyn. Motståndarlagets Marcus Johansson noterades för två målgivande passningar.

|

Bäckströms första assist kom i första perioden, till målgöraren Christian Djoos.

- Jag försökte att hänga med på 4–3-målet och sedan gav jag pucken till Ovi (Alexander Ovetjkin). Han passar vidare till Bäckström och han är en sån där kille som passar, så jag åkte till bortre sidan målburen och fick den. Bara att peta in. Bra spelat av de där grabbarna, säger Christian Djoos om sitt mål, rapporterar NHL:s sajt.

Den andra assisten skickade Bäckström till John Carlson som satte matchens 3–1-mål.

I tredje perioden satte Bäckström själv matchens sista mål och fastställde slutresultatet. Det blev hans åttonde mål hittills under säsongen.

Marcus Johansson gjorde sitt 300:e poäng i NHL när han spelade för första gången inför sin gamla hemmapublik, sedan Washington släppte honom till New Jersey i början av juli.

Han noterades för två assist i matchen, en till varje New Jersey-mål.

I matchen mellan Carolina och St Louis blev det två svenskmål, ett för varje lag. Matchen slutade med en 3–2-seger för St Louis.

St Louis Patrik Berglund satte sitt sjätte mål för säsongen 42 sekunder in i andra perioden. Carolinas Lucas Wallmark gjorde sitt premiärmål efter knappt tolv minuter i samma period, och tog matchen till 2–2.

Alexander Steen noterades för en assist till matchens första mål av Kyle Brodziak.

Scottie Upshall gjorde St Louis tredje och avgörande mål i mitten av tredje perioden.