Troelsgaard i fokus när Rosengård tappade

Med ett drömmål hade Sanne Troelsgaard satt sitt avtryck på matchen. Med två gula kort satte hon avtryck på ett helt annat sätt. Ett Linköping med en spelare mer vände och vann – vilket kan bli kostsamt för Rosengård i guldstriden.

|

Regerande mästaren Linköping har mer eller mindre redan blivit avhängt i den damallsvenska toppstriden. I hemmamötet med Rosengård, som är synnerligen inblandat i guldstriden, hade dock östgötalaget chans att åtminstone sätta sitt avtryck på tabelldramatiken kring förstaplatsen.

Båda lagen verkade åtminstone vara inställda på att eventuella mål skulle vara youtubekompatibla. Rykande distansskott avlöste varandra, och ramverken i båda målen fick jobba. Först ut var Linköpingsribban, som var det enda som hindrade Sanne Troelsgaards svepande långskott från att dyka ner i nät.

Stolpe och ribba

Troelsgaard visade sig dock enbart ha ställt in siktet.

Kort därefter fick danskan på nytt ett bra skottläge från distans. Ett känsligt direktavslut senare hade bollen curlat sig rakt in i det vänstra krysset – otagbart för Stephanie Labbé i LFC-målet och till 1–0 för den skånska titelkandidaten.

Sedan var det Rosengårds målställnings tur att ge sig in i matchen.

Filippa Angeldals långskott gick stolpe ut. Johanna Rasmussens kalasavslut från ännu längre ut träffade tvärliggaren. Men kvitteringen uteblev.

I stället skulle Linköping få en biljett in i matchen igen i den andra halvleken – och då var det återigen Sanne Troelsgaard som stod i fokus.

Ett gult kort i den 49:e minuten följdes sju minuter senare upp av en onödig och sen satsning från danskan. Domaren tvekade inte när hon visade Rosengårdsspelaren ett andra gult kort och sedermera också ett rött.

Vände och vann

Linköping skulle också utnyttja det nyvunna numerära övertaget, med dagens kanske "sämsta" distansskott.

Kosovare Asllanis avslut var både löst och relativt rakt på mål. Likväl var det överraskande, och lyckades överrumpla Zecira Musovic i målet, då kvitteringsbollen retfullt slank in under henne.

Och en "olycka" kommer ju sällan ensam. I minut 70, sju minuter efter 1–1, hittade Filippa Angeldal ett ledningsmål för Linköping.

Och Rosengård kunde inte svara, de fick i stället ännu ett rött kort när Nathalie Björn fick två gula kort inom loppet av två sekunder i slutminuterna för att ha sparkat bort bollen och protesterat därefter.

I och med förlusten tappar Skånelaget i guldstriden. Vilket också Göteborg gjorde efter en sen, sen kvittering av Vittsjö i deras match. Piteå, det enda laget av topptrojkan som vann sin match, leder nu damallsvenskan med fem omgångar kvar.