Luis Suarez fick inte målet – men Barcelona fick vinsten på Old Trafford mot Manchester United.
Luis Suarez fick inte målet – men Barcelona fick vinsten på Old Trafford mot Manchester United.

Tufft läge för United: "Fortfarande med"

Utspelade i en kvart – och därefter aldrig riktigt nära. En ny mirakelvändning på bortaplan krävs för att Manchester United ska gå vidare i Champions League.

ANNONS
|

Efter den oväntade och högdramatiska vändningen på Parc des Princes i åttondelsfinalsmötet med Paris SG så stod Manchester United, för första gången sedan 2014, i en Champions League-kvartsfinal.

Om de var underdogs på förhand mot Paris så var det inte ens en diskussion om att de var det även här mot spanska storlaget Barcelona.

Det syntes om inte annat på norske tränaren Ole Gunnar Solskjærs startelva till det första kvartsfinalsmötet på Old Trafford.

Svenske Victor Nilsson Lindelöf fick sällskap av både den ena och den andra i något som på planen liknande en fembackslinje.

ANNONS

Kvantiteten fanns med andra ord i Uniteddefensiven – men samtidigt hade Barcelonaoffensiven kvaliteten, må så vara att måltjuven Luis Suarez sådan har ifrågasatts när det kommer till just Champions League.

Bokfördes som självmål

Den hetlevrade uruguayanen har inga problem att ösa in mål i ligaspelet (20 på 30 matcher) – men i årets Champions League har han inte satt ett enda.

Med det i åtanke kan han nog blivit frustrerad när hans 1–0-nick i den 12:e minuten bokfördes som ett självmål av Luke Shaw, som även om han försökte hoppa undan bidrog till en styrning in i nät.

Ett mål som var helt logiskt med tanke på hur det hade sett ut på planen hittills. Barcelona, som de brukar, delade inte med sig av bollen till motståndarlaget under inledningen av matchen.

Lionel Messi var dock, för att vara honom, anonym. Megastjärnan, som vanligtvis inte har problem att göra mål i varken liga eller cupspel, såg ut som att han nyss stigit ut ur en UFC-oktagon när en stenhård smäll från Chris Smalling halvtimmen in i matchen gav blodvite. Den lille argentinaren gjorde inte mycket mer avtryck än så på matchbilden.

För där och då hade United, sakta men säkert, börjat tugga sig in i tillställningen.

ANNONS

Men chanserna saknades, och i takt med matchklockan så var det ett Barcelona, på väg mot en sjuttonde raka vinst, som återigen förde spelet, utan att för den skull förta sig allt för mycket.

Till synes omöjligt

När slutsignalen förkunnades så var det utan att Barcelonasegern någonsin känts särskilt hotad.

- Vi startade ganska nervöst. Vi var inte helt vän med bollen. När de gjorde mål lugnade vi ner oss lite och hade en bra period. Men vi fick inte utdelning för det, säger Ole Gunnar Solskjær till Viasat.

Nu kommer det krävas en vinst för Manchester United i returen i Spanien på onsdag nästa vecka.

Mot ett lag som är en av storfavoriterna till att gå hela vägen till finalen i Maj och som inte förlorat på 30 hemmamatcher i Champions League.

Samtidigt har ju Manchester United vänt till synes omöjliga underlägen förut.

För till synes omöjligt, eller åtminstone oerhört tufft, är utgångsläget för britterna.

- Det klart det är. Men vi vet själva att vi kan på en bra dag. Vi åker dit med tron att vi kan skapa chanser och göra mål, säger Solskjær.

ANNONS

- Vi är fortfarande med i matchen. Vi såg vad vi lyckades med mot Paris, säger Luke Shaw, som med ett gult kort är avstängd i returen.

TT

ANNONS