Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverige hade massvis med stöd från läktarplats i 1–2-förlusten mot Portugal i Albufeira.

Ännu större publikfest väntar för Sverige

En fullsatt och högljudd läktare – må så vara en liten sådan – i Albufeira inspirerade. Om drygt en månad väntar en ännu större publikfest för Sverige.

De klev in på läktaren i strid ström.

Den lilla arenan i Albufeira har bara plats för 3 500 åskådare, men likväl var det ett rejält tryck som skapades från den portugisiska sittläktaren under gårdagens Algarvedrabbning mellan hemmanationen Portugal och Sverige.

Och det var långt ifrån bara hemmasupportrar.

- Jag tyckte att under matchens gång var det mest svenskar. Så klart portugiserna vaknade till sedan. Men väldigt kul att det kom mycket folk, säger anfallaren Olivia Schough.

- Vi hörde dem också. Det är alltid roligt när det är liv på läktaren, vi är tacksamma för stödet från dem som hejade på oss, säger mittbacken Nilla Fischer.

TT: Hur mycket hjälper det på plan att ha fansen där på läktaren?

- Du får lite extra energi tycker jag. Det var väldigt fokuserat på mycket annat på planen men det ärklart det hjälper att höra dem.

Tredje etage öppnat

Alla spelare är överens om att publiktrycket skänkte extra vilja och adrenalin – även om Sverige inte lyckades bjuda tillbaka på planen.

1–2-förlusten mot portugisiskorna innebär att placeringsmatch mot ovisst motstånd, utan finalstatus, väntar nästa vecka.

Oavsett hur mycket folk som vallfärdar till en portugisisk fotbollsarena för att se den matchen så kan Sverige redan nu räkna med att få en rejäl supporterskara vid sin sida om drygt en månad.

Tidigare i veckan annonserade Svenska fotbollförbundet att tredje etage på nationalarenan Friends har öppnats upp för biljettförsäljning, efter att platserna på övriga delar av läktaren blivit fåtaliga. Över 25 000 biljetter har sålts hittills.

"Himla roligt"

Om de som köpt biljett också utnyttjar den så kommer 6 april ge ett publikrekord för landslagsdamerna, som tidigare som mest haft 20 302 personer på en hemmamatch.

- Det känns fantastiskt kul att det ska komma så mycket folk. Vi hoppas naturligtvis att det blir ett stort, stort tryck från läktaren, säger Nilla Fischer.

Olivia Schough:

- Det ska bli så himla roligt. Det är första matchen i Stockholm på väldigt länge. Jag hoppas det kommer säljas ännu mer biljetter och att det blir en riktig folkfest. För vi kommer bjuda på en bra match.