Åberg tvåmålsskytt i förlustmatch

Henrik Lundqvist gjorde vad han kunde mot Los Angeles Kings i NHL-ishockeyn. New York Rangers svenske målvakt räddade 37 skott, men fick trots det se sitt lag förlora efter att Alec Martinez avgjort sent. Inte heller Anaheims Pontus Åberg blev matchvinnare, trots två mål mot San Jose.

|

I storstadsmötet i Los Angeles tog Rangers ledningen och ledde halvvägs in i matchen med 2–0. Men inom loppet av två minuter hade Los Angeles kvitterat genom Dustin Brown och Ilja Kovaltjuk.

Kovaltjuk var även med i förarbetet till Kings ledningsmål i mitten av tredje perioden. Ryssen tog in pucken i anfallszon och passade Adrian Kempe som skickade en hård puck längs isen som Lundqvist tvingades försöka styra bort. Pucken hamnade dock rätt på Trevor Lewis, som höll bort Jesper Fast och från nära håll petade in 3–2 för Los Angeles.

"Härlig känsla"

Rangers fick dock in en kvittering med fem minuter kvar. Efter ett högintensivt byte där New York snurrade friskt i anfallszon fick Ryan Spooner in pucken.

Matchen såg ut att gå till förlängning men med 54 sekunder kvar fick Alec Martinez in ett handledsskott bakom Lundqvist, och Los Angeles vann med 4–3. En efterlängtad seger för Los Angeles som inför matchen hade sex raka förluster.

- Så klart en härlig känsla. Vi har inte känt den på ett tag, säger matchhjälten Alec Martinez till nhl.com.

Anaheim låg under med 1–3 i Kalifornienderbyt mot San Jose när Pontus Åberg slog till med sina två första mål för säsongen. Det första höjde självförtroendet, sade svensken efter matchen. Det andra var ett bejublat solonummer åtta minuter in i tredje.

Jacob Larsson blev uppkallad från AHL för att delta i matchen för Anaheim, och Jakob Silfverberg var tillbaka efter att ha missat fem matcher till följd av en fingerskada.

Men det hjälpte inte, när San Joses Timo Meier slog in sitt andra mål för dagen ett par minuter in i förlängningen, till slutresultatet 4–3.

Ericssons första

Sebastian Aho fick en assist när Carolina tog emot New York Islanders. Även i det fallet förgäves, besökarna vann med 2–1 i Raleigh i North Carolina.

Detroit har inte fått någon bra start på säsongen, men tog en välkommen seger i och med 4–2 borta mot Dallas. Jonathan Ericsson stod för 3–1-målet halvvägs in i tredje perioden, den 34-årige backens första för säsongen.

Dessförinnan hade Gustav Nyquist spelat fram till Anthony Manthas 1–1, och Niklas Kronwall fått en assist vid Tyler Bertuzzis 2–1.

I Dallas noterades John Klingberg för en assist vid lagets 3–2-reducering i sista perioden.