Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Öberg går i mål som tvåa i skidskyttestafetten. Vitryssland tog guld.

Öberg om stafettsilvret: Allt är möjligt

Hanna Öberg förde Sverige till silver i skidskyttestafetten i OS i Pyeongchang.

Vitryssland vann och Frankrike tog brons.

Linn Persson och Mona Brorsson inledde med totalt tio bommar i ganska stökiga vindar och var inledningsvis långt bak på de två första sträckorna. Men en sak skilde mot mixedstafetten för Brorsson:

- Inga straffrundor i dag. Jag har verkligen jobbat mycket mentalt de senaste dagarna. Och så kommer jag hit och ska skjuta i de här förhållandena. Men jag är så nöjd att jag lyckades sätta skotten, sade Mona Brorsson.

Sverige var 1,5 minut bakom Finland efter två sträckor.

Suverän Öberg

Anna Magnusson hade en bom i första men satte sen reservskottet och var sen felfri och skickade ut barndomskompisen Hanna Öberg som åtta.

- Vi har verkligen kämpat för den här stafetten. Den har varit vårt mål hela sommaren och den vi pratat om. Det känns så sjukt bra att lyckas idag, att vi lyckades prestera. Det känns sjukt bra, jag är lite chockad, sade Magnusson till Kanal 5.

Öberg sköt snabbt och felfritt och förde snabbt upp Sverige till medaljstriden och ut från sista skjutningen låg Sverige trea, sekunder bakom Frankrike.

- Jag är inte förvånad om Hanna åker ikapp de där. Hon har en jäkligt bra plan för vad hon ska göra om det blir en spurt, sade Brorsson.

På spurtvarvet tog sig Öberg förbi fransyskan och jagade vidare efter Vitryssland som dock höll undan och tog guldet, 10,7 sekunder före Sverige. Frankrike var ytterligare sju sekunder bakom och Norge tog fjärdeplatsen, halvminuten bakom vitryskorna.

- Jag kände bara att allt är möjligt, sade Öberg om sin magnifika avslutning.

Pichler beröm

Förbundskapten Wolfgang Pichler öste beröm över sitt landslag:

- Vi har tre medaljer. Vår lagmoral var så fantastisk och jag är så stolt över mitt lag och våra tränare. Vi har haft så mycket framgång och höll ändå moralen uppe till den sista dagen. Det är otroligt. Det här är något speciellt. För tre år sedan var vi femtonde lag utan chans på medaljkamp. Nu är vi nummer två, sade Pichler till Kanal 5.

Och Pichler kom också med glatt besked till damerna samtidigt som Öberg fick en puss på kinden.

- I morgon blir det ingen träning!