Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hanna Öberg. Arkivbild.

Öberg sju tiondelar från pallen

Hanna Öberg var mindre än en sekund från pallen på världscupsmasstarten i italienska Anterselva. Sebastian Samuelsson, tillbaka från magsjuka, hade inte en lika bra dag.

- Jag är jättenöjd med loppet i dag. Två bom är godkänt. Men hade jag velat vara längre upp så kanske jag skulle skjutit bättre än så, säger Hanna Öberg till SVT efter sin fjärdeplats.

Efter en bom vardera i det första och tredje skyttet, och rent och vitt i det andra däremellan, såg avståndet till pallen ut att vara lite för långt för Hanna Öberg inför det avslutande skyttet i masstarten.

Samtidigt är skidskytte en sport där saker väldigt snabbt kan förändras.

Med en rad bommar från kombattanterna framför, och ett blixtnabbt och fläckfritt sista stående skytte från Öberg, så var det en Jerringprisvinnare som gick ut på en fjärdeplats med pallvittring inför sluttampen.

"Riktigt nära"

Marketa Davidova var drygt fyra sekunder framför på tredjeplatsen där och då.

- Jag såg tjeckiskan strax före mig och försökte det jag kunde. Men hon var för stark, säger Öberg, som tappade rejält på Davidova på slutvarvet.

Samtidigt tog dock Öberg in rejält på Vanessa Hinz, som fick se sig passerad av Davidova.

Svenskan fick dock i slutändan ge sig med blott sju tiondelar upp till Hinz.

- Det var riktigt nära där på slutet. Men jag hann inte riktigt hela vägen fram, säger Öberg.

Mona Brorsson höll jämna steg på skjutvallen med sin landsmaninna och slutade även hon på två bom. Det räckte till en 9:e plats i en tävling som blev ett bra avslut på en, för det svenska skidskyttelandslaget, magsjukehärjad vecka.

Tungt för Samuelsson

Vem vann då? Jo, det gjorde en viss Laura Dahlmeier.

Den tyska storstjärnan har inte varit sig själv hittills i säsongens världscup, men fick nu för första gången i år kliva högst upp på pallen, med 13,1 sekunders marginal till tvåan Marketa Davidova och 16,4 ner till Vanessa Hinz.

Herrarnas masstart blev inget att skriva hem om för Sebastian Samuelsson, som var tillbaka på banan efter sin magsjuka.

Tre bom på tredje skyttet grusade dagen för den enda svensken i startfältet, som med totalt fem bom åkte in på en 28:e plats.

Vann gjorde faktiskt inte norske suveränen Johannes Thingnes Bø, som kom tvåa med två bom. Det gjorde i stället Quentin Fillon Maillet från Frankrike, med 14,3 sekunder ner till norrmannen.