Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt TTELA
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Gustav Ludwigson avgjorde derbyt mellan Örgryte och Gais med sitt 1–0-mål.

Öis bröt dystra derbysviten: "Helt magiskt"

Örgryte vann Göteborgsderbyt mot Gais i superettan – lagets första seger mot lokalrivalen på 13 år. Anfallaren Gustav Ludwigson gjorde matchens enda mål i ett derby som avbröts två gånger på grund av bengalbränningar.

När Gustav Ludwigson med tio minuter kvar avgjorde derbyt mellan Örgryte och Gais i superettan med sitt 1–0-mål var det ett minst sagt förlösande sådant.

Målet innebär att Öis för första gången på 13 år har vunnit mot Gais – senast det hände var 2006 då hette matchhjälten Boyd Mwila.

- Det var den sista energin jag hade kvar i kroppen. Men bara att få springa fram till fansen var helt magiskt, säger Gustav Ludwigson till C More.

Det var annars ett derby där fokus låg utanför planen, snarare än på den.

Under de tio inledande minuterna spelades matchen i total tystnad, likt Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby i maj, i en protest mot polisens hårdare tag mot supporterkulturen. Den så kallade villkorstrappan, som varit vårens stora samtalsämne inom svensk fotboll.

Därefter avbröts matchen två gånger på grund av bengalbränningar bland supportrarna innan den slutligen återupptogs kraftigt försenad.

- Det blir inte det bästa spelet när det är så många avbrott. Man kommer inte upp i puls direkt. Men det var bra tryck på läktaren, säger Gais August Wängberg till C More.

Målet var Gustav Ludwigsons sjunde i superettan och tack vare segern går Öis upp till en fjärdeplats i den jämna tabellen, på samma poäng som trean Brage. Gais däremot fortsätter kämpa i seriens nedre regioner.