Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Aaron Palushaj gjorde två assist. Arkivbild.

Örebro besegrade Röglespöket

Rögle har varit ett ruggigt spöke för Örebro. Men hemmalaget bröt den dystra trenden och besegrade Ängelholmslaget med 5–3. 

Inför mötet i Örebro hade närkingarna bara vunnit ett av de senaste 13 mötena lagen emellan i SHL.

Men på annandagen var lättnaden total när hemmalaget till sist bröt sviten. Och det var letten Rodrigo Abols och amerikanen Aaron Palushaj var duon som visade vägen i powerplay i första perioden.

Poäng inför släkten

Och allt inför poängkungens släkt som var på plats i en kokande Behrn arena. Aaron Palushajs fru såg sin tredje SHL-match medan föräldrarna fick se honom för första gången i Örebrotröjan.

- Så nu ska vi gå ut och äta en god middag och fira den här segern, säger han och ler brett.

Redan efter åtta minuter fick släkten jubla när Rodrigo Abols styrde in första målet i spel fem mot fyra efter att Aaron Palushaj skjutit från blå. Minuten senare kvitterade Jesper Williamsson när han skickade iväg en lös puck mot olycklige Örebromålvakten Eero Kilpeläinen. Men efter en kvart styrde Rodrigo Abols på nytt in pucken i powerplay och även den här gången stod Palushaj för förarbetet till målet.  

- Vi fick möjlighet att göra mål med ett par powerplay i början. Och Abols gjorde ett riktigt bra jobb framför målvakten båda gångerna, säger Palushaj.

Med två nya assist leder Aaron Palushaj SHL:s poängliga på fler gjorda mål än Djurgårdens Jakob Lilja.

Örebroforwarden är nu uppe i 24 poäng – fördelat på tio mål och fjorton assist.

- Det här är en väldigt bra liga med många duktiga spelare, så det är roligt att jag är med där i toppen. Men laget är absolut det viktigaste för mig och att vi vinner matcher, säger han och tillägger:

- Jag försöker bara spela mitt spel och jobba hårt varje kväll. Sen är det jättepositivt att jag producerar.

Två mål för nyförvärvet

Men slutet av andra perioden kvitterade Västerviklånet Trevor Mingoia i sin andra match i Rögletröjan.  

Fyra minuter in i tredje perioden såg tvillingarna Spink till att Örebro tog ledningen igen. Tyson satte 3-2 intill stolpen efter en fin passning av brorsan Tylor. På slutet blev det sedan riktigt dramatiskt när Patrik Virta först ökade på hemmaledningen och kort därefter gjorde Trevor Mingoia sitt andra mål för kvällen när han reducerade för Rögle. Men när 22 sekunder återstod fick Jordan Boucher sista ordet när han satte 5–3 i tom kasse.

Närkingarna är alltjämt kvar på tolfte plats medan Rögle bytte plats med HV71 i tabellen, och hamnade precis under slutspelsstrecket.