Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebros Marcus Weinstock gjorde 4–1-målet mot Mora. Arkivbild.

Örebro har allt i egna händer

Örebro besegrade avsågade Mora med 4–1 på hemmais. Och nu väntar ett jättedrama i den sista omgången mellan tre lag om den sista platsen i SHL:s åttondelsfinal. 

Örebro fick till sist jubla över den superviktiga trepoängaren. Dessutom kunde närkingarna lite senare glädjas över att Linköping besegrade Brynäs i förlängningen vilket innebära att Örebro tack vare bättre målskillnad bytte plats med Gävlelaget i tabellen och nu är uppe på den sista åttondelsplatsen. Inför torsdagens avslutande omgång har både Örebro och Brynäs 69 poäng följt av Linköping på 67 pinnar.

- Vi satt och kollade på förläningen och såg Linköpings mål på teve. Det var oerhört skönt att se när pucken trillade in där, säger forwarden Marcus Weinstock.

Mardrömsstart

Men Örebro fick en mardrömsstart i en slutsåld Behrn arena. Redan efter 41 sekunder blev Moraforwarden John Persson fri efter en snabb spelvändning och gjorde första målet bakom målvakten Jhonas Enroth.

- Vi får inte den starten som vi vill och det blir lite passivt och lite ängsligt. Sen växer vi in i det mer och mer och tar över, säger Weinstock.

Visst – och Örebro gjorde också mål två gånger om i mittenperioden. Efter drygt tolv minuter kvitterade kaptenen Jere Sallinen när han smackade in pucken bakom målvakten Christian Engstrand efter fem klapp klapp-passningar i powerplay.

Och när två sekunder återstod av perioden rundade Örebrocenter Rodrigo Abols kassen och pressade in 2–1 med minsta möjliga marginal. Den lettiske måltjuven gjorde därmed sitt 18:e mål för säsongen.

Drygt tre minuter in i tredje perioden satte kedjekompisen Shane Harper 3-1 med ett rappt dragskott. Och sex minuter senare skickade till sist Marcus Weinstock in slutresultatet 4–1 krysset i powerplay.

"Härligt"

- Jag får ganska bra yta att ta mig in i cirkeln och knäpper iväg ett skott som sitter högt, det var härligt att få göra mål där.

Publikfavoriten firade sedan vilt framför hemmaklacken.

- Det är skönt att få ge tillbaka efter alla åren man har varit här. Det kan ju ha varit min sista hemmamatch. Men vi hoppas ju som sagt på att vi ska spela kvar ett tag till…

TT: Ja, du har ett utgående kontrakt. Hur resonerar du och klubben?

- Jag vet inte. Vi får se efter säsongen. Nu har jag fullt fokus på torsdag.