Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebro vann ”sexpoängaren"

Ursäkta röran, ÖSK bygger om. Och jagar topplagen.

1–0 – Martin Broberg målskytt i 35:e minuten – i sexpoängsmatchen mot Häcken. Häng på topplagen. Örebros spelare var trötta men glada efteråt.

- Äh, det var blandat. Vi började bra, men sen kom Häcken in i det. De har många bollskickliga spelare. Vi försökte mycket på kontring, men det bet inte fast på deras planhalva. Det är starkt att fixa segern, sade Astrit Ajdarevic.

Han spelade sista tio minuterna.

- Jag tänkte inte spela honom en sekund, men jag var tvungen för att få fast bollen, sade ÖSK-tränaren Alexander Axén om inhoppet.

Ajdarevic, som var lagkapten i det svenska OS-laget, kom hem från Brasilien sent i fredags och var trött efter det korta inhoppet i Göteborg.

- Det var en nyttig resa. Många nya erfarenheter. En kul upplevelse, sade Ajdarevic. Vi spelade bra, men man får erkänna att de två lagen som gick vidare var starkare. Men vi hade väldigt kort om tid. Nigeria hade en och en halv månad tillsammans före turneringen. Colombia tre eller fyra veckor. Det är skillnad.

Tre ut och sju in

Han är tillbaka i ett lag med många nya ansikten. ÖSK tappat tre spelare och värvat in sju i sommar.

- Jag har spelat utomlands i nio år och där är det ofta så. En period hade jag sju nya tränare på tre år. Tänk dig då hur många nya spelare det var. Men det känns bra för oss ni. Vi har fått in många fina spelare.

TT: Hur är det på arbetsplatsen när så många byts ut?

- Man måste lära känna varandra snabbt. Man tittar på deras styrkor och svagheter och försöker komplettera varandra. Det är det vi måste försöka göra nu. Det är en utmaning.

Sarkastisk Gerhardsson

För Häcken innebär förlusten att laget har en bit upp till den absoluta toppen. Samtidigt jagar ett helt koppel av lag precis bakom. Mot Örebro klagade både hemmapubliken och de gulsvarta spelarna på domaren. 

Tränaren Peter Gerhardsson beklagade att det inte finns teknologi i allsvenskan som kan avgöra om bollen är över linjen. Det hade förmodligen hjälpt laget till en poäng i matchen mot Örebro. Alhassan Kamaras skott tog i ribban och var sedan några bollängder över mållinjen. Men det gick knappt att se i realtid.

- Mål är ganska viktiga i fotboll, sade Gerhardsson sarkastiskt.