Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Örebrospelarna hyllas av sina supportrar efter 1–3-förlusten borta mot Malmö i den sista grundserieomgången. Trots förlusten är Närkelaget klart för åttondelsfinal.

Örebrotränaren Eriksson: "En skräll"

Både Malmö och Örebro var vinnare i den sista grundserieomgången. Skåningarna är klara för kvartsfinal – och närkingarna tog den sista slutspelsplatsen.

I början av december var Örebro fast förankrat i SHL-botten – och huvudtränaren Niklas Sundblad och assisterande Petri Liimatainen fick sparken. Den assisterande tränaren Niklas Eriksson fick ta över huvudansvaret och vid sin sida fick han klubbikonen Henrik Löwdahl och dubble OS-guldmedaljören Jörgen Jönsson. När den 52:a och sista omgången av grundserien är slutspelad är Örebro ett slutspelslag.

- Det är otroligt. Jag tror inte att någon trodde att vi skulle nå slutspel, men det visar hur starkt vår lag är. Vi har tagit steg för steg och jag är väldigt stolt över att vara en del av det här laget, säger lagkaptenen Jere Sallinen, som satte tröstmålet när Örebro bortaföll med 1–3.

"Gjort en bra resa"

Trots förlusten slutar Örebro tia och får nu i åttondelsfinal möta regerande mästarlaget Växjö, som tappade en direktplats till kvartsfinalerna till just Malmö.

- Vi känner ändå att vi har en bra chans. Vi har gjort en bra resa, säger Niklas Eriksson och fortsätter:

- De två senaste matcherna mot Mora (4–1) och Malmö har vi kanske inte riktigt varit där i vårt spel, om det beror på lite nerver, att ha chansen att göra något riktigt bra... En skräll är det ju ändå att vi tar oss den vägen om man ser två månader tillbaka i tiden – då låg vi ju på kvalplats, säger Niklas Eriksson.

Eriksson fortsatte att prata om skrällar när han fick frågan om att möta Växjö med start på lördag.

- Att de inte ens är bland topp sex – bara det är ju en skräll. De har ju vunnit två SM-guld de senaste fyra åren. De är givetvis ett storlag och vi kommer kanske in som en underdog. De har mycket att förlora och vi har mycket att vinna.

Malmötränaren Peter Andersson anser också att hans manskap genomfört en skräll genom att sluta topp sex.

"En av de stora drakarna"

- Vi klarar det i år igen och jag tycker att det är en bra prestation av oss. Jag vet att man inte vinner något på topp sex, men för oss inom föreningen är det en jäkligt bra prestation att ta oss till direktslutspel två år på raken med en av de absolut billigaste trupperna i hela SHL, säger Andersson.

I kvartsfinalen väntar en repris från i fjol – Malmö mot tabelltrean Frölunda. Förra året vann skåningarna matchserien med 4–2.

- Vi slår rejält ur underläge. De är en av de stora drakarna inom svensk ishockey. CHL-mästare och allt vad de är – det är mycket medaljer där borta. Men vi gillar vårt läge och ska göra allt för att vinna, säger Peter Andersson.