Nikola Ladan jublar sedan han slagit in straffen som gav Degerfors 2–1 mot Jönköpings Södra.

Örgryte och Degerfors vinnare i superettan

|

Halmstad vill upp i allsvenskan igen och det allmänna tipset inför säsongen var att det ska väl gå vägen.

Bara det inte ser ut som mot Örgryte – då blir det svårt.

Hemmapremiären på Örjans vall gav inte direkt några allsvenska vibrationer om Halmstad, mer så då hos Örgryte som vann med 3–1.

Ailton Almeida, Victor Sköld och Gustav Ludwigson – i den ordningen – sänkte seriefavoriten redan i första halvlek. Rasmus Wiedesheim-Pauls sena reducering var en klen tröst för Halmstad.

Jönköpings anfallsveteran Daryl Smylie inledde säsongens målproduktion på Behrn arena, något som inte var i linje med vad hemmasupportrarna sett fram emot. Men de fick snart ett och annat att glädja sig över.

Innan den första halvleken var över hade Degerfors – som får vänta på hemmapremiären på Stora Valla – vänt till 2–1-ledning i fotbollens superettan. Erik Björndahl, senare utburen på bår, kvitterade varpå Nikola Ladan slog in straffen som bäddade för tre poäng i hemmapremiären.

Degerfors har inlett serien med två raka segrar, Jönköping väntar fortfarande på första poängen efter två omgångar.