Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersund hyllas av krönikörerna efter Europa League-debuten borta mot ukrainska Luhansk. Arkivbild.

Östersund hyllas efter segern

Östersund hyllas efter att ännu en gång ha visat att det är ett fotbollslag att räkna med. Europa League-debuten borta mot ukrainska Luhansk slutade med en 2–0-seger.

"Det är ett kanonresultat, en drömstart. Och jag vet vad en del av oss tänker, det kommer att bli tuffare än så här. Men det är faktiskt dags att vi slutar döma ut Östersund på förhand nu", skriver Expressens Therese Strömberg.

Hon beskriver lagets prestation under tränaren Graham Potter som en saga. "Han har tagit en spretig trupp som utgörs av spelare med en mängd olika bakgrunder, och gjort den till vad som förmodligen är en av landets mest samspelta i nuläget", skriver hon.

Sydsvenskans Max Wiman är inne på samma spår.

"Östersund under Graham Potter måste vara Sveriges absolut bäst organiserade lag, kan inte se något annat lag stå för en så tydligt genomförd idé oavsett vilket motståndet är", skriver han.

Trots att Östersund har tagit flera skrällsegrar mot storklubbar under sin väg mot Europa League-debuten fortsätter laget att förvåna.

"Det är ju inte på något enda sätt så här det borde vara. ÖFK var inte menade att ta sig ända hit, men det var sannerligen inte Zorija Luhansk heller. De hör inte hemma här, de skulle inte spela här", skriver Simon Bank i Aftonbladet. Han hänvisar till att Luhansk inte spelar på sin hemmaarena på grund av oroligheterna i Donbass-regionen, där de har sin hemmaplan.