Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Östersund har haft många anledningar till att fira under året som har gått. Nu senast åt nomineringar till två tunga priser till Idrottsgalan i januari. Arkivbild.

Östersund kan få tunga priser på Idrottsgalan

Östersund har haft många anledningar att fira det gångna året. Nu har de två skäl till: fotbollslaget är dubbelt nominerat till Idrottsgalan i januari.

Östersunds fotbollsframfart har inte gått Svenska idrottsakademin förbi. Till Idrottsgalan den 15 januari är Östersund, vars insatser i Europa League har gett eko långt utanför Sveriges gränser, nominerat till årets prestation och Graham Potter till årets ledare.

Starkt orienteringsår

Rikard Grönborg, som ledde Sverige till guld i hockey-VM, är också nominerad. Tre Kronor är också nominerat till årets lag, och Torontoforwarden William Nylander till årets nykomling. Nylander slåss i sin kategori med stavhopparen Armand Duplantis, skidskytten Hanna Öberg och VM-guldmedaljören i skateboard Oskar Rozenberg Hallberg.

En annan nominerad ledare är orienteringslandslagets förbundskapten Håkan Carlsson. Hans landslag har de två senaste åren vunnit medaljligan i VM, något som färgar av sig genom fyra nomineringar till Idrottsgalan. Tove Alexandersson är nominerad både till årets kvinnliga idrottare och till årets prestation, samt som en del i det svenska damstafettlaget.

Öhling Norberg nominerad

Till årets prestation är även Victor Öhling Norberg nominerad. Skicrossåkaren lyckades ta VM-guld bara månader efter flickvännen och landslagskollegan Anna Holmlunds svåra krasch. VM-guld tog också skicrossåkaren Sandra Näslund, som är en av de nominerade till årets kvinnliga idrottare.

Förutom Sandra Näslund och Tove Alexandersson är majorvinnaren i golf Anna Nordqvist, och simmaren Sarah Sjöström, nominerade i den tyngsta kategorin på damsidan. Sjöström har haft ett otroligt år, inte minst på VM i lång bana i somras där hon tog tre guld, ett silver och satte två världsrekord.