Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Brwa Nouri sköt 1–0 på straff.

Östersund skrällvann mot Hertha Berlin

Efter 1–0 hemma mot Hertha Berlin har plötsligt Östersund ett gyllene läge att gå vidare från gruppspelet i Europa league.

Efter en turbulent vecka var han tillbaka där han verkar trivas allra bäst. Vid straffpunkten.

Som matchhjälte.

Men den normalt så säkre mittfältsgeneralen hade också fler felpass än vanligt.

- Ja, det var många felpass, jag önskar jag hade gjort en bättre insats.

Men från straffpunkten var självförtroendet intakt för Nouri, som senaste tiden fått rubriker av annat slag. Så sent som i lördags blev han avslängd av flyget till bortamatchen mot Kalmar för att han inte stängde av sin mobiltelefon.

- Det som hände hände, jag har inte tänkt så mycket på det. Det var ett misstag, nu är jag bara glad och stolt över Berlinmatchen.

Ingen tvekan

Ordförande Daniel Kindberg tyckte han visade ganska bra hur han påverkats av incidenten genom att slå straffen.

Och där tvekade aldrig Nouri.

- Jag gick bara och tog bollen. Jag visste var jag skulle slå den, jag slog till höger senast och tänkte att han sett det, sade Nouri som satte den mitt i målet.

Straffar kan han. Både mot Galatasaray och Paok har hans mål blivit oerhört viktiga för avancemanget. Lägg till ytterligare fyra han satt under årets allsvenska, vilket är lika många som under debutsäsongen 2016.

Nu var det hemmaklacken Falkarna som stod som en mur bakom målet, förut har det varit kokande grytor i Istanbul och Thessaloniki.

Leder gruppen

Två raka segrar betyder gruppledning.

- Det betyder allt för staden Östersund och för laget. Vi bevisar för oss själva att vi kan göra det vi drömt och pratat om, sade Daniel Kindberg.

Och sade att laget ska vinna gruppen.

Nouri är mer blygsam:

- Vi ska gå ut och ta en match i taget, vi kan vinna alla matcher. Vi har väldigt många bra spelare. Vi har tagit oss hit och ska fortsätta.

Östersunds spel har gett eko i hela Europa.

- Jag står här efter varje Europa league-match och försöker förklara, men det går inte. På ett sätt fattar man det, på ett sätt är man förvånad. Man drar åt alla håll så här efteråt.

För första gången blev hans straff matchens enda mål.

- Det är skönt. Bra boost för mitt ego att bli matchhjälte, skrattade Nouri.

I nästa omgång, hemma mot Athletic Bilbao, får Östersund klara sig utan en annan landslagsspelare. Mittfältsmotorn Fouad Bachirou fick sitt andra gula kort i gruppspelet och är avstängd.

Men spanjorerna lär ändå vara förvarnade om succélaget från norr.

Frågan är om det hjälper.