Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniel Kindberg. Arkivbild.

Östersund två matcher från miljonregn

Framgångarna i Europa League ger klirr i klubbkassan för Östersund. Avancemang till gruppspelet är exempelvis värt minst 25 miljoner kronor.

Östersund har tagit sig förbi två kvalomgångar i Europa League. Nu är klubben framme i ett avgörande slutskede av kvalet: två playoffmatcher mot den grekiska klubben Paok väntar. Vid ett avancemang från playoff är klubben klar för gruppspelet.

"Förändrar avsevärt"

Då kommer det att trilla in nästan 25 miljoner kronor. Sedan tillkommer ytterligare pengar för varje eventuell poäng i gruppspelet. En seger är exempelvis värd 3,5 miljoner kronor.

- Det förändrar ju avsevärt den ekonomiska bilden när man går till gruppspel, det är helt klart. Det är den stora skillnaden och den stora förändringen, det är ju gruppspelet, säger klubbens ordförande Daniel Kindberg.

TT: Vad skulle det betyda för er som klubb att få in en sådan stor summa pengar?

- Enligt vårt sätt att tänka så blir det en säkrare och en förmodligen snabbare väg för att bli mästare i allsvenskan, det är ju det som det handlar om. Vi kommer att ha större möjligheter att vinna fotbollsmatcher och konsekvensen av det är att man vinner mästerskap, säger Daniel Kindberg.

"Inte några jättesummor"

Han menar att de miljonbelopp som klubben har spelat in i kvalspelet hittills, dryga fyra miljoner, inte gör så stor skillnad för klubben långsiktigt.

- Det tillkommer stora kostnader förenat med kvalomgångarna, så nettot blir ju absolut inte några jättesummor. Det är mycket stora och extraordinära kostnader med att spela det europeiska kvalspelet.

- Bara flyget kostar en miljon och sedan ska du ha hotell. Så det är pengar som inte förändrar någonting egentligen.

Första playoffmatchen mot Paok spelas i kväll klockan 20.00. Returen spelas en vecka senare i Östersund.